Veka 19

Hej på er alla!  

I tisdags väntade en utflykt till biblioteket. Innan besöket pratade vi om vad man ska tänka på, bland annat att man inte får springa omkring och att man måste prata tyst där. Alla var superduktiga! Besöket gick jättebra och de allra flesta verkade uppskatta det väldigt mycket. Man fick låna två böcker var och många började bläddra i böckerna redan när vi kom tillbaka till skolan. Att få välja sin egen bok verkar ha lockat fram läslust hos många och det är fantastiskt roligt att se.  

På morgnarna har eleverna tystläsning och det har gått bra. Många kommer gärna och visar vilka sidor de har läst eller vilken bok man läser i. Efter tystläsningen har eleverna matematik och där har de arbetat vidare i sina matematikböcker. 

I veckan pratade vi om den värdegrundsläxan eleverna fick med sig hem som handlade om eget ansvar. Eleverna fick först fundera själva över vad begreppet betyder, därefter prata tillsammans med sin axelkompis (den man sitter bredvid) och sedan lyftes ämnet tillsammans. De många viktiga tankar eleverna delade med sig av skrevs upp på tavlan.    

Det egna ansvaret speglas också i de två fokusområdena vi har i klassrummet, som fungerar för att skapa arbetsro och ett gott klassrumsklimat. Det ena har varit att räcka upp handen när man vill prata och det andra att sitta på sin stol och rikta uppmärksamheten åt den som har ordet eller det som ska göras.  

I svenskan har eleverna fortsatt arbeta med de skiljetecken som vi påbörjade veckan innan: punkt, frågetecken och utropstecken.  

Idag (måndag) får eleverna med sig en ny värdegrundsläxa hem som ska vara inlämnad senast på fredag 17 maj. 

Önskar er en fin vecka och lämnar över till förra veckans klassbloggare som var A & SM.  

Hälsningar,  

Sonja 

_____________

Hej föräldrar. 

Den här veckan har det varit lite bråk och lite bra. 
Nästa vecka på idrotten är det simning på onsdagen och glöm inte och ta med er handduk och simkläder. På tisdag är det fritidshemensdag. Arbetsron i klassen går bra. 

Hälsningar från SM och AR J 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *