Veckobrev

Hej allihopa!

Sista veckan innan höstlovet har gått snabbt. Vi har arbetat mycket med värdegrund, FN och barnkonventionen under vecka. Vi har också pysslat och ritat till olika övningar inom dessa områden. Till exempel fina fredsduvor med viktiga budskap, barn som håller varandra i handen och färglagt fina fredsmandala. Som vi skrev tidigare i veckan fick vi en väldigt trevlig och fin FN samling i tisdags. Duktiga elever som berättade fakta om FN och barnkonventionen. En elev läste också en text/saga om att få vara med. Vi sjöng sånger om Barn under samma himmel och om att dela med sig. Allt var väldigt stämningsfullt och fint.

 

 

 

 

 

På eftermiddagen fortsatt trevligheterna med Drop-in på fritids. Det var kul att se föräldrar och barn tillsammans pröva på några av de aktiviteter som erbjuds på eftermiddagarna. Kul att träffa och se många av er!

Vi har arbetat med bokstaven Ää i svenska och läst de nya sidorna 26-29 i läseboken som är veckans läsläxa till den 6/11, måndagen efter lovet.. Läs med era barn och hjälp de komma ihåg att ta med bok och protokoll till skolan varje måndag. Vi arbetar med läsläxan i skolan måndag och tisdag. Sedan får de den nya läsläxan på tisdagar och då tar man hem boken igen. Om ni bläddrar fram i boken ser ni att texten på sidorna blir allt längre och kapitlen längre också. Eleverna blir bättre på att läsa, men det är viktigt att ni hjälper dem också. Vi har även fortsatt med bedömningsstöd i skrivning.

I matematiken har vi fortsatt att arbeta med addition och subtraktion. Vi har även haft utematematik och fått olika uppdrag att lösa.

Idag har vi firat nallens dag. Eleverna har fått ha med sig sina nallar och vi har ritat av dem samt skrivit adjektiv om våra kära gosedjur. Vi började redan igår att arbeta med nallarna/gosedjuren där eleverna fick berätta om sitt gosedjur för gruppen. Eleverna fick även skriva av meningar så fint de kunde om just Nallar och under dagarna har våra gosedjur suttit bredvid på elevernas platser, en del fick även följa med på rast =) Det var uppskattade aktiviteter av alla.

  

Nu är det dags för ett välbehövligt höstlov vilket också går under namnet läslov. Därför har vi skickat med en läslovsbingo som eleverna kan roa sig med under lovet. =) Bingon är helt frivillig och en kul grej. På baksidan hittar ni också lite boktips om ni har vägarna förbi biblioteket. Instruktioner finns på den medskickade Läslovsbingon.

 

Önskar er alla ett färgglatt höstlov                                 

 

Hälsningar

Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *