Veckobrev v.6

Hej alla föräldrar!

Vi har även denna vecka haft stort bortfall i klassen med sjuka kompisar. Det har varit ungefär 10 st borta varje dag. Även jag fick vabba några dagar denna vecka med min minsta kille som haft hög feber och ont i kroppen. Det är mycket sjukdomar som florerar nu och vi har påmint eleverna lite extra med att tvätta händerna noga med tvål och vatten.

Veckans bokstav har varit Hh och vi har arbetat med bokstaven i arbetsboken, letat ord på bokstaven och gjort olika övningar på ipaden med bokstavståget. Vi har läst i läseboken och skickat hem ny läsläxa. Titta på läsprotokollet så ser ni vilka sidor som är aktuella denna vecka. Eleverna är spända på att få veta vilka äventyr kapten Svärd varit med om.

I matematik har vi börjat arbeta med tid och klockan. Vi pratade först om tid och klockan samt vad tid kan vara för eleverna. Arbetade med klockans hela och halva timmar i matteboken och hade bra hjälp av elevernas egna klockor som de fått göra på fritids, tillsammans med Lena av papperstallrikar. Alla var väldigt ivriga på att få lära sig klockan. Vi har även arbetat med Vektor en halvtimme varje dag och då bland annat fått träna på vårt arbetsminne, taluppfattning, addition och tangram. Det finns 40 tillfällen att arbeta med på appen så vi kommer att fortsätta 4-5 gånger i veckan. Det är en populär stund bland eleverna men det uppkommer även en del frustration då det ibland är lite svårt och kluriga uppgifter, som då utmanar eleverna på deras egen nivå.

Vi har pratat om yrken och vad polisen gör på So. Gjort mindmaps över vilka yrken eleverna känner till och vad de trodde och visste att polisen gör. Väldigt många kloka och intressant tankar kom upp bland barnen.

Förra veckan blev två elever valda till ”kamratstödjare” i klassen. Vi lottade. Det blev Tuwa och Elie. Deras uppgift under terminen är att vara med i ett ”Alla med” projekt som skolan har med representanter från alla klasser i 1-6. De kommer att få gå på ett möte en gång i veckan tillsammans och sedan få ett uppdrag som klassen ska utför under den kommande veckan där kamratstödjarna ska informera om detta, stödja och sedan rapportera, loopa i en speciell app. Tuwa och Elie fick berätta och förklara uppdraget för klassen och klarade detta galant. Förra veckan skulle alla försöka att så många gånger som möjligt Tacka matpersonalen för maten, frukosten och mellanmålet.

Nästa vecka är det dags för första omgången av utvecklingssamtal på tisdagen 13/2. Det ska bli roligt att se många av er då. Eleverna är också spända och har fått börja förbereda sig inför sina samtal, som de själva ska leda de första 10 minuterna innan jag kommer in i samtalet. Glöm inte att meddela om ni bytt tid eller har fått förhinder.

Vi vill påminna om föräldrasamråd med frukost på onsdag den 14/2 mellan 8.15-9.45 i korallen. Välkomna!

Trevlig helg och krya på er till alla sjuklingar. Hoppas vi ses på måndag!

Mvh

Maria & Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *