Veckobrev v.47

Hej!

Vi ska starta en tjejgrupp och en killgrupp tillsammans med mig. Vi kommer diskutera hur vi ska lösa konflikter tillsammans i klassen. Dessa grupp prat kommer ske under vissa lunch raster. Jag har pratat väldigt mycket med tjejerna den här veckan och jag ser redan resultatet, att det har blivit bättre. Generellt har det gått bra för klassen.

Tisdagar under idrotts lektionen har det varit rörigt och mycket prat. Onsdagar går alltid bättre enligt Karin. Detta är något ni föräldrarna kan diskutera med era barn om. Det gäller hela klassen. Vi har även diskuterat det i helklass. Träffar inte 5A på tisdagar, men försöker påminna de på måndagar om idrotten. Hoppas vi kan hjälpas åt gällande idrotten. 😊

Här kommer kort sammanfattning om vad vi ska arbeta med fram till Jul.

Svenska: barnen läser boken inlåst, vi arbetar med kapitel 8. Nästa vecka ska de skriva bokrecension och svara på frågor. Under två veckor innan lovet arbetar vi med en annan läsebok som heter pärlor av glas som även den är en klassuppsättning. Utöver läsning arbetat med zick zack och grammatik. Den här veckan har eleverna skrivit argumenterande textchattar detta fortsätter vi med nästa vecka också.

Engelska: Barnen ska redigera klart sina videos och redovisa på engelska inför klassen. De har övat på att skriva ett manus och prata engelska. Detta är något barnen har gillat. Vi avslutar temat på torsdag. De har samarbetat och är stolta över sitt arbete. Det ska bli kul att få se slut resultatet.
Nästa vecka ska vi skriva en roman på engelskan. 3 veckor framåt kommer eleverna arbeta med sin egen bok. Barnen kommer skriva ihop en egen bok.

Jag kommer bestämma strukturen och det är viktigt att eleverna håller sig till den för att allt ska hänga ihop i slutändan. När deras roman är klar kommer de att vara stolta över att det blev en så bra historia. Även om allas böcker heter likadant och har likadana kapitel så kommer de att bli väldigt olika. Innehållet har jag styrt till fantasy-genren, eller rättare sagt den fantasy som varit mest tongivande under dagens barns uppväxt, det ”normala” i kontrast till en magisk värld. Detta ger också eleverna möjlighet att själv bestämma över hur magiskt det ska vara.

SO: Vi arbetar med Vasatiden fram till jullovet.

Jag har även skrivit samma text på unikum, gå in där och se om ni ser veckobrevet. För där ser man hur många föräldrar som läser veckobrevet.

Trevlig helg

Mvh/ Hada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *