I engelskan arbetade barnen med prepositioner och har lyssnat på en storyline om three brothers that lives in a small farm.

I svenskan har barnen tränat på ordföljd, prepositioner och jämfört med engelskan, de har även läst argumenterande texter. Barnen har tränat på att skriva meningar på rätt sätt.

I SO ämnet har vi fortsatt med Sverige resan och pratat extra mycket om öarna Gotland och Öland. Detta kommer barnen fortsätta med i 4 veckor till.

Nästa vecka är det barnboksveckan och 4a och 4b ska få göra egna bilderböcker. Barnen kommer få läsa böcker extra mycket och skriva bokrecensioner och träna på hur man kollar upp titel, författare, åren boken gavs ut och liknande. Jag har även valt ut en bok som barnen ska få lyssna på när jag har högläsning med de. Det ska bli kul.

Barnen åker till valsta idrottshall med buss framöver när de har idrott på tisdagar och onsdagar.

Generellt har barnen haft en bra vecka efter höstlovet. De är pigga och glada.😊

Trevlig helg!

Hada