Veckan har gått bra. Barnen har upplevt att det är långa lektioner och kommit in i att de får arbeta mer intensivt på lektionerna. Detta har vi diskuterat i klassrummet och att de går i 4an nu och det innebär att det inte alltid är enkelt. De får gärna ta med sig en macka eller frukt för att orka hålla fokus.

Torsdagar och fredagar står det i schemat att barnen slutar 13:50. De barn som blir hämtade från skolan och inte går på fritids kan gå 13:50. Alla andra barn som går på fritids släpper jag kl 14:00.

Blir barnen sjuka diskuterade vi kring att jag ska skicka iväg ett sms till er föräldrar om vad de ska göra för att inte missa något viktigt. Barnen vill hänga med och jag sa att jag skulle göra det.

SO: Jakten på den glömda historien och hälsningar till framtiden. Tittar vi på och arbetar kring svensk historia och reser tillbaka i tiden för att se skillnader och likheter med hur vi lever idag. Vi kommer hålla på med detta i 4 veckor.

SV: barnen har arbetat med beskrivande texter och fokuserat på miljön i en saga. Hur vi skriver miljöbeskrivningar på olika sätt.

Engelska: har barnen tränat på enkla fraser och hur man använder ordet ” är” På tre olika sätt. Dvs Am, are and is.

OBS!

Utvecklingssamtal den 9/9 kl 13-19 och den 15/9 kl 13-19. Boka gärna tider och smsa eller ring. 😊

Trevlig helg!

Hada