Veckan har varit toppen! Många av barnen saknade att gå till skolan under sommarlovet. Det glädjer mig att de känner sig trygga och har roligt i skolan. Den här veckan har barnen fått reda på vad för regler som gäller i skolan och klassen. Vi har arbetat med värdegrunden och haft samarbetsövningar.

Barnen har lärt sig om vad studieteknik är och hur man kan fokusera under lektionen. Vi har skrivit gemensamma punkter och diskuterat att alla arbetar olika.

Under svenska lektionerna har vi arbetat om, hur man hittar information i en text. Barnen har lärt sig vad innehåll, register, huvudtext och rubrik är. Barnen har fått repetition kring vokaler och hur man skriver korta och långa vokaler.

I matematiken gick Dan igenom hur mycket siffror är värda.

Barnen brukar skriva veckobrevet med mig och jag lägger även till vad de vill att jag ska skriva ibland. 4a vill själva berätta vad de har gjort i NO:n tillsammans med Dan till er föräldrar. Barnen fick även sin första läxa den här veckan.

Onsdag den 26/8 ska barnen göra uppsim. Simkläder, handduk och tvål ska med. 😊

Trevligt helg!