Den här veckan har varit fantastiskt. Barnen har arbetat med ett nytt tema i både svenskan och i matematiken. I svenskan har barnen fått läsa tidningar och lärt sig läsa en krönika text och de har hittat en aktuell ämne att skriva om. Eleverna har lärt sig att skriva i jagform och försökt få till en rolig avslut. Detta tyckte de var roligt och lite svårt till en början. Detta har de fått redovisa och de har samarbetat i små grupper och skrivit en tankekarta innan. De har lärt sig att man kan skriva sina åsikter och vara roliga i sina texter.

I SO håller eleverna på att starta ett eget parti och det kommer de fortsätta med nästa vecka. Nu har vi några fungerande iPads och eleverna har lärt sig göra egna PowerPoints. Detta tyckte de var så roligt att söka information och använda iPads. De har verkligen jobbat på.

Vi har även tittat på en film och kommer fortsätta arbeta med den här filmen. Barnen kan berätta om vad den handlade om och vilket budskap den gav. De tyckte den var bra. De vill gärna berätta för er föräldrar har de sagt.

Veckan avslutades med belöning och barnen fick lite fika av mig och Jenny. I tisdags fyllde Jenny år och barnen gjorde väldigt fina bilder till henne och hon bjöd på tårta. Det var väldigt glada barn som fick dansa och äta gott. Lyx vecka för de. Fanny kom och hälsade på barnen de har verkligen saknat henne.

OBS!

Nästa vecka går barnen måndag, tisdag och onsdag i skolan. Torsdag är en röd dag och fredag är en klämdag vilket betyder att barnen är lediga då.

Tisdagen ska eleverna ha Tingvalla olympiad och vi ska vara utomhus. Jag vill gärna att barnen har idrottskläder och bra kläder efter väder. Det är fortfarande kallt. Jag och ni vill inte att de ska frysa eftersom vi kommer vara utomhus hela förmiddagen. Vi är tillbaka cirka 11:30 och vi ska äta i skolan. Vattenflaska, frukt och lite fika har jag sagt att de kan ta med sig. De vill gärna fika efter i klassrummet. Det är ingen idrott och de slutar kl 14.

Trevlig helg önskar jag och Jenny