Veckobrev v.2

Hej alla föräldrar!

Så är första skolveckan avklarad. Vi har haft en bra vecka med mycket fokus och arbetsglädje, kul att se =)

Vi har fått två nya kompisar till klassen, Melvin och Ann, välkomna!

Vi började veckan med att göra tre mål för terminen, eleverna fick tänka efter vad de ville lära sig/bli bättre på. Sen gjorde de en nyårsraket som deras tre mål ligger i. Dessa rakter med mål i hänger uppe i klassrummet. Fråga era barn vilka tre mål de satte upp.

Vi har börjat med en ny morgonrutin varje morgon för att skapa fokus och öva på vår läsning. Eleverna kommer in i klassrummet och väljer en bok på lagom nivå som de läser under cirka tio minuter och när de är klara ritar de en bild i i sin ritbok på något från boken. Jag vill påminna om att det är otroligt viktigt att ni försöker komma i tid på morgonen och tänker på att lektionerna börjar 9.10 på måndagar och 8.10 övriga dagar. När många elever droppar in sent så stör det de andra i klassrummet och det blir svårare att skapa en bra start med fokus och läsningen på morgonen för alla.

Under veckan har vi mjukstartat lite och repeterat de bokstäver vi gick igenom förra terminen på olika sätt på svenskan. Vi har arbetat mycket med matematik och färdighetstränat på ipaden på våra appar affären, pet bingo och affären. Mycket omtyckta av eleverna där de kan träna upp sina förmågor inom bland annat taluppfattning, addition och subtraktion.

När vi har haft So har vi fortsatt med vårt tema trafik och lärt oss mer om vad vi behöver när vi cyklar för att vara säkra i trafiken. På No fortsatte vi med tema Vinter och eleverna har bland annat fått gått ut och titta på vintertecken och dokumenterat med sina ipdas i grupper.

Eleverna fick ny läsläxa med sig hem i onsdags och denna gång är det sidorna 62-66 som ska läsas till på måndag. Läs 10-15 minuter varje dag för en vuxen och ta med boken tillbaka till skolan på måndag.

idag avslutade vi dagen med mattebingo. Alla elever vill gärna spela och tycker det är kul men det var lite svårare att glädjas med den som vinner och att vara en bra förlorare. Något alla behöver öva på så vi kommer att fortsätta spela och lek

a.

Eleverna fick tidigare i veckan med sig ett nytt schema hem, lägger upp en bild på det även här.

 

 

Utvecklingssamtalen kommer att i år ligga under vecka 7 och 8. Mer information om detta och tider kommer inom kort.

Trevlig helg!

Önskar Maria och Lena

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *