Veckobrev v.2

Välkommen tillbaka från jullovet. Veckan har varit enligt barnen bra men konstig eftersom de började en tisdag. Enligt barnen är det kul att vara tillbaka till skolan och att det finns snö ❄️ utomhus. En ny termin med massa roligheter hoppas 4a på.

V.2

Svenska: skrivit  fakta texter och skrivit om sitt lov. 

SO: Repetion forntiden, nästa vecka börjar vi med ett nytt område ( vikingatiden). 

Engelska: skrivit korta storyline, tränat på meningsbyggnader och nya ord. De har arbetat i grupper och svarat muntligt på frågor för att prata mer engelska. 


I skolämnena har vi startat ett nytt kapitel i matematik med Multiplikation och division, där vi ska lära oss uppställningar i multiplikation och kort division. Tabellträningen på ca 5 – 10 minuter kommer vi att fortsätta med varje morgon. De som har klarat den högsta nivån fortsätter att träna upp snabbheten så att tabellerna verkligen sitter och blir automatiserade. Kanske blir ni utmanade av barnen hemma så att de får visa hur säkra och snabba de blir? I no ska vi se hur naturens djur och växter klarar av vintern.  

Fredag 22/1 ska vi åka pulka med klassen sista lektionen. Barnen får ta med sig oboy, en macka eller fika de får välja. 😊

Mvh 

Hada och Dan 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *