Det är så roligt att se många barn tillbaka till skolan friska och glada. Ni föräldrar är helt fantastiska på att låta barnen stanna hemma om de har feber eller är förkylda. Jag kommer kontakta föräldrarna till de barn som har varit hemma en längre period att hämta material från mig i skolan. Det ska ni veta att det finns, det har jag även skrivit tidigare.

Veckan har varit bra och barnen har varit duktiga. Vi har arbetat med ng, sj, j och g ljud. Det har upplevts varit svårt för barnen och vi har arbetat extra mycket med det den här veckan i svenskan. De har även övat att hitta fel i meningar och ord. Korsord med just ng, sj, j och g ljud. Barnen har fått skriva roliga sagor på både engelskan och svenskan som vi har satt upp i klassrummet. I matematiken har vi fördjupat oss i procent, decimaltal och bråk. Nästa vecka på tisdag har vi en matte dag och kommer arbeta med detta utomhus och inomhus. Det ska bli kul att få ha ute matte med barnen.

Barnen har fått uppträdda sin dans för 2:orna och de var så himla duktiga.

Nästa vecka på måndag ska Therese som är lärare i 3 b ha en bild dag med 3 a, det ska bli kul och barnen blev glada att få göra något roligt på bilden. Jag ska ha en matte dag med 3b.

Barnen ska börja med ett nytt tema både i SO och i svenskan. I svenskan ska vi fokusera på att skriva dikter, och förstå skillnaden mellan alla genre vi har arbetat med. I SO ska vi börja arbeta med ett tema som handlar om pengar. Vad är pengar och pengars värde? De ska få titta på korta klipp och arbeta utifrån dessa klipp och till slut ska de få planera en egen kalas och förberedda, och trixa. Detta ska redovisas.

Trevlig helg önskar vi

Hada och Jenny