Ville starta veckobrevet med att om någon av era barn är sjuka och har Corona/covid symtom ska de stanna hemma. Det går även att testa barnen nu. Ville bara påminna om det igen. Vi har haft en elev som ska har haft det i klassen. Det är viktigt att ni meddelar mig om det är så att barnen skulle vara positiva. För då kan Dan och Lena testa sig som inte har antikroppar. För min del är det lugnt då jag har antikroppar.

Vi har haft en fantastisk vecka. Det har verkligen inte varit bråk eller shaffs på rasterna. Istället har barnen lekt tillsammans som hel klass den här veckan. De har gjort de självmant. De har arbetat hårt på lektionerna och upptäckt att när det funkar så kan de ha kul mot slutet av lektionen och till och med gå ut en stund och köra burken.

Den här veckan har vi diskuterat kring olika könsroller ur ett genus perspektiv. Vad identitet är. Ett tema som heter att våga vara sig själv. Vi kommer fortsätta med det nästa vecka. De tyckte de var så intressant. De fick en uppgift att undersöka under rasten, vad killar och tjejer lekte med det dvs det (typiska). Det kom fram väldigt mycket intressant. Vi har arbetat med tidslinje kring vad barnen ville bli eller arbeta med och om det har förändrats kanske. Jag gjorde en egen tidslinje som en mall, de tyckte att jag ändrade mig väldigt mycket med åren. De har även läst om olika yrken. Och detta ska vi avsluta idag under sista lektionen.

Nästa vecka ska VFU studenten komma och vara med oss i några veckor. Han kommer presentera sig på nästa veckas veckobrev.

Trevlig helg

Hada