Det har varit en härlig vecka och glada barn. Tisdagen var jag sjuk och klassen var med Lena och fick skriva mer om varför vi firar påsk. De ritade fina vår bilder, som jag hängde upp när jag kom tillbaka.

Barnen har arbetat med källhänvisning och källkritik. Det är ett tema vi ska fortsätta med nästa vecka. De har utgått från tre källor som är pålitliga och skrivit om kända personer. De fick utgå från några personer jag har valt ut. De har skrivit 100-200 ord och angett källor. Vi ska fortsätta med en PowerPoint redovisning nästa vecka med det de redan har skrivit om. Både fyrorna tyckte detta var jätte roligt.

Svenska: nästa vecka tänkte vi läsa olika tidningar och titta närmare på vad är en insändare och alla intressanta saker man kan lära sig kring tidningar.

SO: medeltiden, fortsättning nästa vecka.

Engelska: högläsning, teater och ordklassen verb. Fortsättning nästa vecka.

Nästa torsdag tänkte jag ha en karriär dag med barnen förmiddag med 4b och 4a på eftermiddagen. Har märkt att barnen ofta diskuterar vad de vill bli när de blir stora. Det kan vara en sån dag de får diskutera och skriva om olika yrken som de är intresserade över.

Bra Jobbat, rekord blev det för 4a att lämna in sin matteläxa idag, en dag fick ni på er. GRYMT! Dan blev glad iallafall 😊

Ha en trevlig helg

Mvh / Hada