Veckobrev

Hej allihopa!

Ännu en kortvecka har svischat förbi och vi har två lovdagar från skolan framför oss.

Denna och förra veckan har vi arbetat med de sista bokstäverna i arbetsboken huset på Alvägen, Zz, Ww och Qq. Vi har övat på ord som börjar på och innehåller bokstaven, skrivit och läst. Arbetat med bokstavståget på ipaden och läst veckans läsläxa samt fått en ny till måndag. Sidorna 116-117 är det som ska läsas denna gång. Prata gärna kring texten och öva på elevernas läsförståelse och förmåga att återberätta vad man läst.

Efter varje morgons tystläsning övar vi på att återberätta något från det vi läst. Alla skriver något litet från boken/kapitlet de läst och tre elever får berätta för klassen. Vi övar även på att se vem författaren är till boken och vilka som är huvudpersoner.

I matematik har vi arbetat med tiotalsövergångar och sambandet mellan addition och subtraktion i matematikboken. Vi har pratat om räknehändelser/sagor och vi har även börjat skriva egna små räknehändelser/sagor.

I so har vi haft värdgrundsarbete där vi gjorde kompismoln och beskrev vilka egenskaper som är viktiga hos en kompis och hur vi vill vara mot varandra. Ord som rolig, snäll, fin, trevlig och att få vara med kom bland annat upp. Kom gärna in i klassrummet och titta på våra kompismoln. Vi har även påbörjat redovisningar av intervjuerna som eleverna gjorde i läxa om någon vuxens drömyrke. Jättekul att höra och intressant för eleverna att få svar på de frågor som de ville ställa. Vi fortsätter med  resten av klassens redovisningar nästa vecka.

I No fortsätter vi med programmering och NTA lådan terminen ut.

Veckans bilduppgift handlade om en ny vårblomma, vitsippor. Så nu är vår vårvägg fylld av fina vitsippor =)

Fritidshemmets dag som firades i tisdags blev väldigt lyckad och det samlades in nästan 5000 kr utav försäljning mm. Eleverna är väldigt stolta. Det finns även en öppen länk där man kan gå in och ge ett bidrag. Följ gärna Tingvallaskolan på facebook så får ni ta del av hela skolans aktiviteter och händelser.

Trevlig helg! Vi ses på måndag!

Mvh Maria och Lena