Veckobrev

Hej allihopa!

Vi har haft en bra vecka med mycket fokus på lärande och nyfikenhet.

Veckan började med en ny bokstav, Pp. Vi har arbetat med Pp på många olika sätt i arbetsboken, på ipaden genom bokstavståget och läst avsnittet i läseboken. Eleverna har fått med sig en ny läsläxa och ett nytt läsprotokoll för terminen. På protokollet står det vilka sidor man ska läsa vilken vecka. Ni ska tillsammans med eleverna kryssa i hur många gånger man hunnit läsa sidorna som är i läsläxa och ge en liten kommentar. Var det lätt, svårt, lagom. Hur kändes det att läsa osv. Vi läser varje dag i klassen som morgonrutin och eleverna väljer då en bok på deras nivå och läser på efter sin förmåga. Jag går runt och lyssnar på så många jag hinner och det är så roligt att höra hur mycket alla elever har utvecklats från skolstart. Vi gjorde en bilduppgift kopplad till bokstaven P och alla fick gör sin pingvin på ett isflak. De blev väldigt fina och så personliga. Alla hänger upp i klassrummet. Kom gärna in och titta. Visar även här ett smakprov på några av de.

Vi har denna vecka börjat med programmering på en enkel nivå. Vi kommer att göra detta en gång i veckan kopplat till våra NO lektioner och teknik. Men så småningom kanske vi tar in det även i andra ämnen som till exempel svenskan och matematiken. Läroplanen kommer att få förändringar i juli 2018 och den digitala kompetensen i skolan ska stärkas. Vi arbetar just nu med Zcooly Hack och har tittat på kodpedagogerna. Eleverna fick tänka efter vad programmering kan vara och var vi kan hitta det. Sedan fick de se en film med kodpedagogerna om programmering och dagens uppdrag. Som var att ”koda” en kompis. Be gärna era barn att berätta.

 

 

 

 

 

 

 

I matematik håller vi på att avslutar Favoritmatematik 1 A och kommer snart att börja med Favoritmatematik 1B. Denna vecka har vi bland annat arbetat med talet 11 och 12, addition och subtraktion kopplat till talen.

 

I So arbetar vi med samhället och dess funktioner. Yrken och vad ett samhälle behöver för att fungera. I No fortsätter vi med Årstiderna och vintern någon vecka till. Eleverna har gjort fina collage med vinterbilder i pic collage.

Vi avslutade veckan med att öva addition och subtraktion på ipaden med hjälp av apparna räknetornet och pet bingo.

 

Det är kallt och blött ute, vi vill påminna er om att fylla på elevernas extrakläder. De blir ofta blöta och kalla och behöver flera par vantar och strumpor på hyllorna. Eleverna behöver även ha kläder och skor som de kan klä på sig själva. Det är bra att öva på att klä på sig hemma de skor och kläder man ska ha i skolan och tänka på att bara ha med kläder och skor till skolan som eleverna kan klä på sig själva.

Ha en fin helg!

 

Mvh Maria och Lena   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *