Veckan som gått…

Hej alla föräldrar!

Vi började måndag och tisdag med en hel del läsning i läseboken och eleverna fick en ny läsläxa hem. Läsningen denna gång är sidorna 12-15. Påminn eleverna att ta med läseboken på måndag så vi kan arbeta med den i klassrummet. Läsningen går framåt  för eleverna, och jag försöker hinna med att lyssna på så många som möjligt varje vecka. För dem elever som jag har hunnit lyssna på märker jag definitivt att man har gjort sin läxa med att träna på att läsa hemma. En del av eleverna läser så pass bra att de skulle klara av att läsa några sidor ytterligare eller en annan lättläst bok under dessa 10-15 minuter varje dag. Har man ingen sådan hemma kan vi rekommendera att man går till biblioteket och lånar några enkla böcker som är bra att börja läsningen med. Dessa böcker är ofta markerade med ”lätt att läsa”, ”kodknäckaren”, ”knäck läskoden” och liknande. Fråga gärna bibliotekarierna. Vi får ta vara på, och uppmuntra intresset och den goda viljan att läsa mera. =)

Vår bokstav för denna vecka har varit bokstaven V/v. Vi har tränat på att skriva och upptäcka bokstaven både i text och i tal. Idag fick även eleverna göra bokstavsövningar på ipad med skolplus app bokstavståget, vilket var väldigt uppskattat av eleverna.
Vi har också haft vårt första mattetest. Då vi har avklarat första kapitlet i matteboken finns det ett tillhörande prov för att testa elevernas förståelse av de olika begreppen som har behandlats. För att se vad man kan och vad vi behöver öva vidare på. Jag kan stolt säga att eleverna gjorde ett riktigt bra jobb och gjorde sitt bästa, detta var första gången och en del tyckte att det kändes lite jobbigt och ovant. Vi kommer dock att göra ett test efter varje avklarat kapitel så eleverna kommer komma in i det.

I No har vi fortsatt att arbeta med hösten och denna gång pratade vi om jord, löv och kompost. Vilka i naturen som hjälper oss att göra ny jord och varför dessa småkryp och djur är så viktiga för oss. På bildlektionen ritade vi fina vantar med mönster, som ni fick se på bloggen tidigare i veckan . Var det någon som kunde gissa veckans bokstav då? =)

Igår fick vi en jättetrevlig dag i skogen med aktiviteter på sju olika stationer. Eleverna blev uppdelade i grupper tillsammans med klass 1B och förskoleklassen. De fick tillsammans gå runt på stationerna och samarbeta samt ta sig an olika uppdrag. Stationerna bestod tillexempel av bokstavsjakt, trädkull, matematikuppdrag och naturmandalas. Vi grillade även korv och bakade pinnbröd. Dagen var väldigt uppskattade både av elever och oss lärare och här nedan kommer några bilder från dagen.

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *