veckan som gått…

Hej!

Vi har haft en bra vecka med mycket fokus i klassrummet och många goda tillfällen till lärande.

Veckans bokstav har varit Gg. Vi har skapat grodor på bildlektionen som vi sedan skrev en text till. Grodorna och texterna sitter uppe i hallen. Så roligt att se hur skrivandet går framåt och vi övar för att bland annat nåt målet ” kunna skriva enkla texter med läslig handstil och på dator…” lgr11.

Vi har även gestaltat ord med kroppen på G. Eleverna fick göra charader och alla som ville fick ett ord på G som de skulle visa med hjälp av sitt kroppsspråk och rörelser så fick resten av klassen gissa =)

Sedan övade vi på att beskriva ord i smågrupper med hjälp av appen Charader från Barnkanalen. Eleverna fick i sin grupp turas om hålla i ipaden ”mot” sin panna och inte själv få se ordet/bilden och de andra i gruppen ska då beskriva ordet/bilden på ipapen utan att säga ordet. Väldigt bra för elevernas språkutveckling och ordförråd och väldigt roligt tyckte eleverna. Pröva gärna hemma, den finns att ladda ner gratis på appstore.

Vi har fortsatt att läsa i läseboken och är nu på kapitel 10, inte långt kvar tills vi får veta hur det går för Larry, Emma och kapten Svärd. Denna gång var det sidorna 90-93 som ska läsas till måndag.

I matematik har vi kommit till kapitel 2 i matteboken och börjat med problemlösning. Vi har fått tips och gått igenom hur vi kan lösa sådana matteuppgifter tillsammans med Sally, kråkan i matematikboken. 1. Läs noga, 2. Fundera, 3. Rita, 4. räkna ut och skriva svar. Det var mycket text till några av uppgifterna och eleverna tyckte att det var lite svårt, men vi övar och övar. Vi har även börjat arbeta med matteboken på ipaden där alla elever har en inloggning av kan arbeta vidare och öva på uppgifter när man är klar med det i matteboken.  Vi har även haft några tillfällen då vi arbetat med Vektor.

Vi har fortsatt att arbeta med programmering i No och denna gång skulle vi tyda kodspråk med hjälp av bilder. Fråga gärna eleverna hur de gjort =)

I So och värdegrund pratade vi om kompisar och hur eleverna tycker att en bra kompis ska vara/är. De fick skriva ner sina tankar och diskutera. Vi tittade även på en liten film om vänskap.

Nästa vecka på fredagen är vi inbjudna till Kulturums årliga föreställning för årskurs 1. Där vi kommer att få njuta av en föreställning som heter ”Kulturskolans uppfinnarverkstad” men även delta själva genom att sjunga med i sånger som vi tränat på i klassrummet. Föreställningen börjar 8.30 på kulturum och vi behöver vara där senast 8.20. Så denna dag behöver eleverna vara på skolan 7.50 så vi hinner gå upp till kulturum och vara där i tid.

Önskar en fortsatt trevlig helg!

Mvh Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *