Veckan som gått..

Hej allihopa!

Veckan efter lovet har gått snabbt. Vi har arbetat på i svenskan med en ny bokstav som har varit Nn. På bildlektionen skapade vi fina nyckelpigor som står i fönstren i klassrummet. Eleverna kom på många ord på bokstaven och har börjat kunna skriva fler ord i arbetsboken utan hjälp. Kul att se. Vi har läst i Läsboken Huset på Alvägen om Emma och Larry och deras fortsatta äventyr i jakten på Sulan, Larrys hund som försvunnit. Nya läsläxan är sidorna 30-35. Sidorna blir längre och texten på sidorna längre. Det är viktigt att ni tar er tid att läsa med barnen mycket och att de blir säkra på läsläxan. Fyll i protokollet och ta med boken på måndag. Vi arbetar med boken på måndagar och tisdagar i skolan så det är jätteviktigt att boken är med. För elevernas skulle är eran kommentar i protokollet viktig och även kul för mig att se hur det gått för er med läsningen.

I matematik har vi börjat prata om pengar och dess värde, olika valörer och arbetat med att räkna addition 0-5 med enkronor och tvåkronor i matteboken. Vi har sett på två lärprogram och pengar och hur det fungerar i samhället.

I SO har vi fortsatt med vårt arbete om yrken och eleverna har fått tänka efter vilket yrke de vill arbeta med när de blir vuxna. De fick rita sitt drömyrke och skriva varför de vill bli just det. Många i klassen vill bli poliser och många sa för att de vill hjälpa människor och fånga tjuvar. Vi har även pratat om vad man gör i olika yrken och vilka yrken som finns i samhället. Vi har sett på urskolas filmer om barns drömyrken. Serien heter Drömyrket och finns att se på www.urskola.se

I No har vi fortsatt arbetet med Hösten och om vilka träd som är barr eller lövträd.

På idrotten har eleverna fått använda redskap och haft hinderbana där de övat på bland annat balans och koordination. Väldigt roligt tyckte barnen.

På måndag är det dags att åka skridskor med Tessan vår idrottslärare i ishallen som jag skrev tidigare i veckan. Vi börjar i vanlig tid och kommer att få med lunch från skolan. Eleverna får gärna ta med sig mer i matsäcken om de vill. Varm choklad, liten smörgås, frukt och fika är ok dock ej godis, läsk eller chips. Tag med skridskor och en ordentlig hjälm, ej cykelhjälm. Skolan har några låneskridskor men väldigt få tyvärr. Varma kläder och vantar är ett måste.

Vi har märkt att elevernas ork och koncentration är väldigt låg efter lunch och fram tills vi avslutar skoldagen, och det då blir mycket mindre skolarbete gjort. Så från och med nästa vecka kommer vi att testa att ha kortare pauser då och då mellan arbetspassen på förmiddagen inne istället för att gå ut på tiorasten och genom detta bibehålla elevernas koncentration och fokus i klassrummet. Det kommer även betyda att vi vinner tid och slipper bryta elevernas arbetsork. Vi har sett att när vi avslutar för att gå ut på rast och eleverna sedan ska komma in igen från rasten ute blir det svårt att fånga deras fokus. Vi går och äter redan 10.30 så efter detta har eleverna rast ute 40 minuter.

Nästa vecka är det barnsboksveckan. Vi kommer att uppmärksamma detta i skolan genom olika aktiviteter under veckan och läsa extra mycket. Vi kommer under veckan att ha bokbytardagar och då får eleverna ta med en bok hemifrån som de kan låna ut i klassrummet till sina klasskamrater. De kommer även att få presentera boken och berätta vad den handlar om. Så eleverna ska till tisdag ta med sig en av sina favoritböcker.

 

Trevlig helg!

Maria och Lena

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *