Veckan som gått…

Hej på er!

Under veckan har jag och Lena tyvärr varit sjuka ett par dagar. Eleverna blev då väl omhändertagna av Liban, Fanny mfl.

Skridskodagen blev en rolig och lyckad dag. Många glada och nöjda elever.

Det har varit barnboksveckan så många lektioner har handlat om barnboksförfattare, böcker och läsning på olika sätt. Vi inledde veckan med att gissa barnbokskaraktärer genom att tänka själva, två och två och alla tillsammans, EPA. Sedan fick eleverna även rita sin egen favorit bland barnbokskaraktärer.

Vi har pratat om författare och illustratörer och vad de gör. Lärt känna författare som Astrid Lindgren, Helena Bross, Barbro Lindgren  och Martin Widmark lite närmare. Författare till många av de böcker eleverna läser på sin morgonläsning varje dag. Eleverna har bland annat gjort bokrapporter på olika sätt, skrivit en bokrecension på en papperspåse, bokpåse, om en favoritbok. Där eleverna fick  rita, ge betyg på boken, sammanfatta och skriva titel samt författarens namn.  Eleverna har även agerat författare och illustratörer själva och skrivit egna små berättelser. Böckerna och bokpåse recensionerna står i klassrummet. Nästa vecka kommer eleverna få presentera sina egna böcker och berätta om sina bokpåsar.

Det blev även mycket högläsning och så har vi tittat på Pippi och Emil. I torsdags var det internationella läsdagen och vi uppmärksammade dagen med extra läsning och eleverna fick en utmaning i klassen att under en timme läsa 1000 sidor tillsammans. Eleverna läste och läste som bara den vilket gjorde att de klarade utmaningen och fick i hop 1063 sidor, väldigt bra jobbat av de alla!!

I matematik har eleverna fortsatt att öva på tiotalsövergångar. I NO fortsatte rymdtemat om månen. I SO arbetade vi vidare med värdegrund och läste vår bok om Lisa.

I läsläxa har eleverna fått sidorna 38-41 sista delen av kap5 och det är läskort nr 15 som ska göras till måndag. Där eleverna ska öva på att återberätta sidorna i kapitlet.

Tisdagen den 27/11 är ni välkomna på föräldramingel mellan kl 15-16. Kom till skolans matsal och ta en fika med ditt barns lärare och fritidspersonal. Träffa rektor Helena eller ställ en fråga till specialläraren. Eller kanske prata trygghet med våra TRIVAS coacher. Ta chansen att komma förbi. Våra elever har börjat baka. Varmt välkomna!