Hej på er!

Veckan har bjudit på betydligt varmare temperatur och gett töväder och vårkänslor. Det har också varit en någon kortare vecka, med måndagens studiedag, men resten av veckan har det arbetats på för fullt.

I tisdags var jag borta och eleverna fick vara med Carita som bland annat fortsatte på temaarbetet om kroppen. I mindre grupper fick eleverna i uppgift att skriva ner kroppsdelarnas namn på post-it-lappar. Genom att samtala och samarbeta blev det många lappar!

I matematiken har vi arbetar vidare i boken. Vi har också pratat om klockan och repeterat hel- och halvtimme, samt kvart i och kvart över.

I torsdags fick vi åter besök av Monica, som är skolans kurator. Fokus för lektionen som behandlade värdegrundsfrågor var trivsel.

Den första boken om Jakten på Jack är färdigläst och nästa har påbörjats. Vi har tittat på framsidan och funderat på vad boken kan handla om. Genom framsidesbilden och titeln (Vålnader på Vasaskeppet) lyftes många spännande och intressanta tankar om vad som skulle hända. Fråga gärna barnen vad som hände i den första boken!

I SO kommer vi under våren att arbeta med hemortens historia. Eleverna fick titta på en film och sedan fundera över vad de redan vet om hur det var förr i tiden. Detta skrevs sedan upp på tavlan. Arbetet med hemortens historia kommer inleds med massa kunskaper som eleverna redan besitter och det kommer bli superroligt att få utforska och lära tillsammans med de alla!

Under våren kommer vi besöka naturskolan vid tre tillfällen. Det första tillfället äger rum redan nästa vecka, på torsdag. Vi åker tillsammans till naturskolan med buss som hämtar på skolan 8.15 och är tillbaka runt 13.30. Vi kommer vara utomhus stora delar av dagen så tänk på att ha med kläder och skor efter väder.

Arbetet på naturskolan är tematiskt och det försa temat heter Universum. Vill man läsa mer om dagens tema kan ni kika på följande länk:

9 april är det dags för det andra besöket och tema Liv (vårvandring). Det tredje besöket sker den 5 juni och då är det tema Människor.

Ni kan läsa mer om naturskolan och vad som kommer hända under de andra besöken här.

Alla elever i årskurs 2 är med i en föreställning i samverkan med kulturskolan. Föreställningen är vecka 11. Inför besöket har eleverna övat på en sång som de ska uppträda med. Ni får gärna öva hemma med era barn. Här är sången de ska sjunga: https://youtu.be/OVpd6VsDYOQ

Önskar er alla en fin helg!

Sonja