Vecka 5

Hej på er!  

Denna vecka har utvecklingssamtalen fått stå åt sidan för en febrig lärare, som nu försöker planera in nya tider för er som väntar på samtal. Jag håller i skrivande stund på med detta och för er som väntar kommer det komma ett mejl med en ny tid som jag hoppas ska passa.  

I torsdags var Monica, skolans kurator, i klassen och arbetade med värdegrundsfrågor. Hon kommer att besöka oss vid fyra tillfällen. Denna vecka pratade vi om att alla är bra på olika saker, men att man behöver varandra för att det ska bli som bäst. Vi pratade om vad det innebär att vara ett lag, att arbeta tillsammans och att kunna ta tillvara på varandras styrkor. Vi är glada för att Monica kommer och pratar om de här viktiga sakerna med oss. Prata gärna om detta hemma med barnen också.  

I matematiken har vi arbetat vidare med uppställning med subtraktion både med och utan växling. Det är lite knepigt, men genom att visa och arbeta med konkreta material börjar många få greppet om det.  

Högläsningen har fortsatt med den första boken i Martin Olczaks serie om jag, Jakten på Jack. Många tycker att den är superspännande och när dagens kapitel är läst vill de flesta fortsätta läsa för att få veta vad som händer Jack härnäst.  

Läsläxan denna vecka har varit kapitel 9 och det är också med detta kapitel vi arbetat med i arbetsboken om Resan till skatten. I svenskan har eleverna också fått börja fundera över bokstäverna E och Ä. Vad är skillnaden mellan elva och älva? Och hur vet vi vilken bokstav vi ska använda? Vi kommer fortsätta med detta även nästa vecka.  

I NO har arbetet med kroppen fortskridit och fokus har även denna vecka varit på skelettet. Fråga era barn om hur många ben skelettet består av och se om de minns! 🙂  

Önskar er en trevlig helg och att vi ses utvilade och redo för en ny vecka på måndag morgon.  

Allt gott!  

Sonja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *