Vecka 48

Hej allihopa!

Nu går veckorna fort och vi är idag inne i den sista månaden för terminen. Nedräkningen inför jullovet och julafton har idag börjat i klassrummet och vi har en egen adventskalender med fina påsar som Lena gjort åt oss. Idag fick två elever öppna sin påse som innehöll varsin julkula med sitt eget namn på. Vi går efter klasslistan och alla elever kommer att få öppna en lucka. Julkulorna hänger vi upp i vår fina julgran som eleverna gjort genom att rita av sina egna händer. Till jul kommer eleverna att få ta hem det som hängts i granen.

Vi har även kalendrar med små uppdrag i klassrummet, en digital och en klassisk. I den ena fick vi uppdraget att säga hej till alla vi ser och skriva positiva saker på en lapp och ge till någon under dagen eller när vi kommer hem =) det andra uppdraget var att leka russinleken och tänka strategiskt så man inte tog det sista russinet. Be gärna eleverna berätta och kanske visa er leken hemma som övar matematisk tänkande.

Vi har sett en liten film om advent och varför vi firar advent och tänder de fyra ljusen i adventsstaken.

Under veckan har vi i svenska arbetat med bokstaven Mm. Eleverna övar på flitigt i sina arbetsböcker och fler och fler ord läggs till i boken. Skrivandet ökar för varje vecka i arbetsboken och många har kommit igång och försöker skriva mycket på egen hand. Jättekul att se! Vi kämpar på med läsningen och många gör sin läsläxa. Jag vill återigen påminna om hur viktigt det är att man läser läsläxan minst 4 dagar varje vecka och 10-15 minuter per dag. Läs även lite på helgen för att komma igång med läsningen ordentligt. Vi övar mycket i skolan och kommer att dessa sista veckor lägga i en högre växel och kämpa på. Läsläxan denna gång är sidorna 46-51. Glöm inte att skriva en kommentar i läsprotokollet. Ta med boken på måndag igen så att vi kan arbeta med läsläxan i skolan!!

I matematik har vi bland annat abetat med talet 7 och 8. Övat genom addition och subtraktion. Vi har även pratat om den kommutativa lagen och övat på detta i våra matteböcker. Kommutativa lagen innebär att Du kan byta plats på termerna i en addition. Det är samma summa. Vi har även fått öva på att subtrahera och kontrollera, eleverna har då i matteboken utfört en subtraktion för att sedan med addition kontrollera att det blev rätt.

I So har vi arbetat med värdegrund och då tema vänner samt Trafiken. Vi har fått se på film om hur viktigt det är att ha reflexer på sig när det är mörkt ute och lärt oss om olika trafikmärken. I NO har vi arbetat med tema vintern och lärt oss om hur man kan se att det är vinter ute i naturen, vad några djur gör på vintern och vad det betyder när vissa djur går i ide.

Vi önskar alla en trevlig helg och trevlig första advent      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *