Hej på er!

Denna vecka har vi haft schemabryt stor del av dagarna och arbetat med bedömningsstöd i svenska och matematik. Eleverna har fått läsa olika texter ensklit och svara på frågor. De har även fått skriva en text. I matematik har de fått göra ett litet test med olika uppgifter som skolverket tagit fram. Vi har hunnit med stor del utav testerna.

I onsdags uppmärksammade vi och firade FN-dagen. Vi pratade om vad FN står för och fick se en liten film om FNs arbete och barnkonventionen. Eleverna fick färglägga barn kring en jord och  valde ut några av barns rättigheter att skriva runt. Vi bjöds också dagen till ära på en teater i gymnastiksalen som framfördes av några tjejer från mellanstadiet och Carina från Trivas.

Under veckan har eleverna även hunnit med att avslutat arbetshäftet om planterna i NO och jobbat vidare i matteboken. Gjort värdegrundsövningar och lekar. Vi har denna vecka läst klart första Hanboken för superhjältar och till elevernas förtjusining kommer vi att fortsätta med bok nr 2 efter lovet. Samt att arbetat med övningar och frågor till den. Vi har även arbetat med läsförståelse och våra läskort. I engelska övade vi på att presentera oss och att skriva.

Idag avslutade vi dagen med att fira en klasskompis som bjöd på glass och att fira in höst/läslovet genom att  göra små läskompisar. Till vår höstlovsutmaning på jagharläst.se

Visst blev de fina =)

Eleverna har fått med sig en lapp med höstlovsutmaning hem. Höstlovsutmaningen är frivillig och innebär att de under lovet ska göra en aktivitet som står på lappen varje dag och  sedan gå in på jagharläst.se och där registrera dagens uppdrag. Sedan fylla i sitt namn och min mailadress, maria.thiveos@edu.sigtuna.se och skicka. De kommer då att få dagens bokstav och kan i slutet av veckan lista ut ett hemligt ord. Detta tar de med sig tillbaka till skolan efter lovet och en liten belöning väntar.

Lycka till och vi önskar alla ett skönt höstlov! Fritids har stängt på måndag för planeringsdag men öppet resten av veckan.

Maria, Lena och Liban