Vecka 20

Hej på er!  

Nu äntligen börjar värmen komma tillbaka och eleverna njuter av den grönskande skolgården på rasterna. I klassrummet har eleverna jobbat på och vi lämnar en bra vecka bakom oss.  

Denna veckan har vi fortsatt med NTA-arbetet, som har det övergripande temat balans. Innehållet för lektionen blev ”tyngdpunkt” och ”tyngdkraft” där eleverna fick fundera över begreppen på olika sätt. Vi funderade bland annat över varför det är lättare att hålla balansen om man står upp med fötterna brett isär, än vad det är om man har fötterna tätt ihop. De nya begreppen och arbetet öppnar upp mycket och det är kul att se hur tankarna följer med i andra sammanhang, i det här fallet till matsalen. Där hade en elev ett öppnat smörpaket som hamnat på högkant och visade glatt detta och konstaterar att tyngdpunkten hade förändrats.  

I måndags var några elever iväg till biblioteket och vi som var kvar i skolan arbetade med svenska. Eleverna tilldelas meningar som var huller-om-buller och uppgiften var att reda rätt i meningen och skriva den korrekt på sin Ipad. Det blev lite klurigt ibland, men alla lyckades få ordning på orden. Vi pratade också om man att en av meningarna kunde vara både en fråga och ett påstående, beroende på i vilken ordning man satte orden och då ska det ju givetvis vara olika skiljetecken på slutet.  

  


Veckans idrottslektion var som ni vet, simning. En idrottslektion där vi fokusera på vattenvana och simning. De allra flesta verkade supernöjda och det var flitiga simmare i vattnet som kämpade på med simtagen.  

Det är många som inte lämnat in värdegrundsläxan. Jag vill därför påminna om den och önskar att de som inte lämnat in idag ser till att ha den färdig nästa vecka.  

Jag och Jessica försöker rodda i tider för uppföljning av det förra föräldramötet och jag kommer meddela tid för det under nästa vecka.  

Den här veckans klassbloggare är AD ch AE, som jag nu lämnar över ordet till.  

Önskar er en trevlig helg och vilsam hem!  

Hälsningar,  

Sonja och Gracia 

_________________ 

Hej alla föräldrar!  

Det här vecka har gått bra men några gånger har det gått lite dålig men det har ändå gått bra. Ibland har man sprungit runt i klassrummet men det har varit bra.  
Det har varit tyst i klassrummet.   
På onsdag har vi gått och simmat och det vari lite stökig men vi har ändå simmat bra. 
Idag har vi tittat på lilla aktuellt och alla tittade och var tysta. Alla har jobbat bra och lyssnat.   
Vi har tystläsningsböcker. Vi har gått till biblioteket och alla valde sin bok.  Det har regnat när vi skulle gå till biblioteket.  

Idag har vi bytt tema och varit arga.  

                                       Hejdå alla föräldrar 🙂 

AD & AE  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *