Vecka 17

Hej på er! 

Det har varit en lite kortare vecka i och med måndagen som var en röd dag. Vädret har varit helt fantastiskt och många elever har kommit in glada efter resterna, med rosiga om kinderna och glada miner.  

Vi har fortsatt med morgonrutinerna under veckan, där Gracia kommer fortsätta att ha morgonlektionen åtminstone fram till mitten av maj. Det går framåt med dessa och Gracia försöker hitta nya sätt att väcka intresse och nyfikenhet genom att tillvarata barnens intressen i val av bilder att färglägga och så vidare.  

Eleverna arbetar vidare i matematikboken med kapitel 3 och talen 0-1000. En del av kapitlet handlar om olika talsystem genom historien och i olika kulturer, bland annat egypitska och mayafolkets. Det tycker eleverna är jättespännande, inte minst när de sedan får skapa sina egna talsystem! 🙂  

I svenskan har vi övat på att skriva meningar. Vi har pratat om vad som utmärker en mening, att meningar kan vara olika långa och man kan använda olika skiljetecken när man skriver.  

Nytt för den här veckan är att vi har börjat med något som heter NTA, som är naturvetenskap och teknik. Temat för arbetet är balans och inledande i arbetet har eleverna fått fundera över vad balans är för något, vad de redan vet och vad de vill lära sig. När ordet balans lyftes var det många som prövade sin balans på olika sätt. Man stod på ett ben, stod på händer mot en vägg eller på huvudet. Eleverna klippte ut fjärilar och försökte balansera den på en penna. Det var klurigt att hitta rätt punkt på fjärilen, men till slut lyckades alla. Fråga barnen om de minns vilka begrepp vi pratade om!  

Vi börjar kunna sätta punkt för arbetet med kroppen. Det sista med Kroppen-boken har gjorts under dagen och nästan alla är klara. Så under nästa vecka kommer böckerna att visas upp på något sätt. Smit gärna in i klassrummet mot slutet av veckan och kika på böckerna.  

Innan lovet fick era barn med sig en sammanfattning av föräldramötet som hölls 1/4. De allra flesta har lämnat in lapparna med underskrift, men det är fortfarande några som fattas. De berörda kommer kontaktas under nästa vecka.  

Vill också påminna om att onsdag nästa vecka, 1/5 är en röd dag och skolan är stängd.

I vanlig ordning lämnas nu ordet till klassbloggarna, som denna vecka är MA och NE.  

Jag och Gracia önskar er alla en trevlig helg!  

Allt gott,  

Sonja och Gracia  

__________________

Hej alla föräldrar!  

Den här veckan va bra men lite bråkigt. 

Många jobbade bra nåra inte bra. 

Önskar bra helg  

MA & NE 🙂 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *