Vecka 15

Hej på er!  

Vi har nu avslutat den sista veckan innan påsk och det gjordes med buller och bång! Klass 2A bjöd in 2B till fika för att fira födelsedagar och ha påskfest. Det verkade väldigt uppskattat av eleverna, som ordnade och fixade i klassrummet för att det skulle bli trevligt.  

I tisdags var vi på vårvandring med lärare från naturskolan. Trots att vädret inte var på vår sida blev det en lärorik dag där höjdpunkten för dagen var korvgrillning med brasa som både lagade maten och värmde gott.  

Fråga gärna barnen om bilderna och låt de berätta. Vad var det för speciellt med det där trädet? Vilka vårtecken pratade vi om?

Eleverna arbetar på bra och fokuserat i sina matematikböcker och är nu framme vid kapitel tre. Innan har det arbetats med klockan och multiplikation. Fråga gärna era barn hur mycket klockan är. Övning ger färdighet och de är superduktiga på klockan!  

Vi har tillsammans avslutat läsläxan Resan till skatten med de sista läskorten som handlade om hela boken. Några undrade hur man skulle kunna komma ihåg svaren, eftersom det var så länge sedan man läst till exempel kapitel ett. Vi kom då tillsammans på en bra strategi. Man kan bläddra i boken och söka i texten för at hitta svaret. En jättebra strategi! Jag vill be dem som inte har tagit med boken och skrivhäftet till skolan att göra det, så att jag kan läsa igenom läxorna.  

Efter lovet kommer vi påbörja värdegrundsläxan. Eleverna har redan fått en bok och vi har så smått börjat fundera över frågeställningar och varför detta arbete är viktigt.  

Vill avslutningsvis önska er alla en fin påsk och lämna över ordet till veckans klassbloggare os är MA och EJ. 🙂 

Allt gott!

Hälsningar,

Sonja och Gracia

___________________

Hej alla föräldrar! Skolan har gått bra. 

I tisdag gick vi på vårvandrig. Det var kallt!  

Det har varit lite stökigt. Idag fyller två klasskompisar år och vi gör påskpyssel.  

Hälsningar MA & EJ 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *