Vecka 13

Hej på er!  

Även om det inte riktigt känns så ute i blåsten just idag, är våren här och detta är något vi uppmärksammat på olika sätt. I NO har vi pratat om vårtecken, vad meteorologisk vår är och att den definitionen kanske skiljer sig från hur vi själva uppfattar och upplever våren och vårtecken.  

Vår-temat fick också följa med in i svenskan, där vi har börjat prata om faktatext som genre. Tillsammans läste vi två olika texter som båda handlade om våren. Den ena en faktatext och den ena en berättande text. Tillsammans funderade vi över likheter och skillnader mellan texterna, plockade ut bärande begrepp och vad en faktatext är för något. Eleverna beskrev bland annat att en faktatext måste vara på riktigt, medan en berättande text kan vara fantasi.  

I matematiken har vi så smått börjat avsluta kapitlet som handlar om klockan och blickat framåt mot kapitel två som behandlar multiplikation. De flesta tycker väldigt mycket om matematik och arbetar på väldigt flitigt.  

Från och med nästa vecka är det utomhusidrott, så tänk på att packa med kläder för detta.  

Vill också påminna om föräldramötet på måndag den 1 april. Vi ser framemot att få träffa er alla!  

Precis som förra veckan, lämnar jag nu över till två nya elever som ska få berätta om veckan som gått. Önskar er med det en trevlig helg och ger AV och SG ordet. 

Hej alla föräldrar! 

Det har varit bra i klassen men lite bråk och prat men annars har det varit bra. 

I rasten har det varit bra och alla har haft en bra rast och lekt. 

På morgonen har vi mandala och lugn musik då är det lugn.  

Hälsning AV och SG 🙂    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *