Vecka 10

Hej på er alla!  

Första veckan efter sportlovet gick undan snabbt och nu är det redan fredag. Veckan har varit bra och eleverna har arbetat på flitigt.  

I måndags fortsatte vi arbeta med den återberättande texten om vårt besök på naturskolan. Då det gått en tid sedan vi var där började vi med att färska upp minnet lite. Vad var det vi gjorde där? Vad lärde vi oss? Vi har tittat på två olika återberättelser och jämfört skillnader mellan dem. Inför skrivandet fick eleverna tidsbegrepp som kan komma till användning. Fråga gärna era barn om de minns några av dessa! 🙂  

I matematiken har eleverna fortsatt i matematikboken och påbörjat diagnos av arbetat kapitel. Den nuvarande matematikboken är snart slut och snart är det dags för en ny. Spännande tycker eleverna! Arbetet med matematikboken har varvats med andra arbetssätt. En av dessa var att använda kuber för att räkna ut produkten av multiplikationen. Eleverna har också fått göra ett spel i matematiken, där man i lag ska slå tärningar där talen ska adderas ihop. Laget som kommer först till hundra vinner! Genom att arbeta i lag får eleverna möjlighet att kommunicera strategier och matematiska begrepp, samtidigt som samarbetsförmågan stärks.  

Läsläxan denna vecka är kapitel 12 och läskort 34. Se till att skrivhäftet tas med på måndagar, så att jag får möjlighet att läsa och återkoppla.  

Det har arbetats i arbetsboken för Resan till skatten denna vecka. I svenskan har eleverna också fått skriva nonsensmeningar. Utifrån en mall med redan bestämda ord, slår eleven en tärning som bestämmer vilket ord som ska skrivas. Det blir tokiga meningar, men som övar på både meningsbyggnad och handstil. Det blev många skratt när meningarna lästes upp!  

Nästa vecka ska vi på föreställning på Kulturum och se Cirkus finemang. Föreställningen är på onsdag och börjar redan 8.30. För att hinna dit i tid ber jag er därför att vara på plats redan 8.00 onsdagen den 13/3. Vi samlas vid flaggstången på skolgården och går sedan till Kulturum tillsammans.  

Önskar er alla en fin helg!  

Allt gott,  

Sonya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *