V.7

Hej allihopa!

Så har ännu en skolvecka gått och denna vecka har vi varit helgrupp nästan alla dagar. Skönt att alla blivit friska och krya igen! Eleverna har varit lite trötta denna vecka och tycker att det ska bli skönt med sportlov v9.

Det var trevligt att se så många av er på utvecklinssamtalen i tisdags och kul att se stolta elever som fick leda samtelet med er föräldrar första 10 minuterna. Nästa vecka är det dags för omgång två, ondagen 21/2 med resten av klassen. Välkomna.

Vi har arbetat med svenska och veckans bokstav har varit Uu. I läseboken är vi redan inne på kapitel 9. Eleverna fick ett nytt läxprotokoll med sig hem med nya läsläxor för fyra veckor framåt. Sidorna 84-87 är det som ska läsas denna gång. Vi har som morgonrutin varje morgon att vi läser ca 10 minuter i en bok eleverna väljer på sin egen nivå. Vill eleverna ta med en ”lätt att läsa” bok hemifrån går detta bra. Efter eleverna läst på morgonen ska de rita något från boken de läst i ritboken och visa att de förstått vad boken handlar om. Vi kommer även smått att börja skriva ner något som hände i boken och på så sätt öva på läsförståelsen och att kunna återberätta det vi läst.

I matematik har det även denna vecka fortsatt att handla om klockan och hel och halvtimmar. Idag fick eleverna pröva en app som heter Zcooly klockgården där man övar på klockan samtidigt som man ska ta hand om djur på en bondgård och olika uppdrag. Kul och spännande tyckte eleverna. Vi har fortsatt med Vektor nästan ett tillfälle varje dag och eleverna börjar komma in i det mer och mer. Vi övar oss då på bland annat taluppfattning, tangrams, addition och subtraktion. Be gärna era barn berätta.

När vi har arbetat med värdegrund denna vecka har det handlat om ordet vänskap och eleverna fick tänka efter vad vänskap är för de. Vi gjorde en mindmap om vänskap och alla fick skriva.

 

Vi fortsatt även på alla hjärtans dag på ämnet vänskap och kärklek. Pratade om varför Alla hjärtansdag/Valentindagen firas. Vi gjorde då också en samarbetsövning där vi gjorde Tillsammanshjärtan och alla fick färglägga varsin del av ett hjärta. De blev så fina.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *