V.50

Hej allihopa!

Så har sista hela skolveckan på terminen gått. Dagarna har varit lite blandade vissa stunder med bra arbetsro och sen vissa dagar med mycket prat och lite fokus, det märks att eleverna är lite skoltrötta så här på slutet av terminen.

Under veckan har vi arbetet med bokstaven K och haft lite extra läsning på ipaden och inläsningstjänst där man kan lyssna på böcker och se och hänga med i texten samtidigt. Eleverna börjar tycka att det är roligare och roligare att läsa själva, jättekul att se. Vi har gett ut sista läsläxan för terminen som är sidorna 58-62. Läs högt för en vuxen 10-15 minuter per dag.

I matematik har vi arbetat med talet 9 och 10 samt addition och subtraktion. Vi har under veckan prövat en ny app som heter Zcooly affären där eleverna får öva på bland annat addition och subtraktion, taluppfattning mm genom att stå i kassan i en äffären och göra olika uppdrag. En kul app tyckte de flesta och ett roligt sätt att öva.

I torsdags fick en en fantastik trevlig pysseldag tillsammans med förskoleklasserna och 1B. Eleverna blev indelade i grupper med de andra klasserna och fick besöka sex olika stationer där det bjöds på julpyssel i olika former. I vårt klassrum höll jag i julkortspyssel med hjälp av våra händer. Fler saker eleverna fick pröva på var bland annat pappersjulgran, tomtar och julsaga. Sen åt vi jullunch med tomtegröt i matsalen allihopa tillsammans.

 

Nästa vecka kommer dagarna att handla mycket om att arbeta klart med områden vi påbörjat och att städa lådor och klassrum inför julavslutningen på onsdag. Eleverna går i skolan på dagen som vanligt och sedan är det julavslutning på kvällen. Vi börjar 16.30 i klassrummet där vi fikar och önskar varandra god jul. Skolan bjuder på saft och pepparkakor om någon skulle vilja baka till en liten gemensam fikabuffe i klassrummet skulle eleverna bli jätteglada. Hör av er till mig. Sedan kommer vi gå ut på gården tillsammans hela skolan för en gemensam avslutning.

Trevlig helg och en fin 3e advent önskar vi er

Mvh Maria & Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *