V.5

Hej allihopa!

Det blev inget veckobrev i fredags då jag var hemma för vab. Även klassen har blivit drabbad av sjukdomar som förkylning, feber och halsont. Det började förra veckan och idag var det så många som 12 elever sjuka. Så ”vabruari” har verkligen startat med stormsteg.

Vi arbetade med bokstaven Åå på svenskan förra veckan och gjorde fina Åsnor på bilden som eleverna fick döpa till ett namn på Å. De fick sedan skriva om på sin ipad. Jättekul att se hur elevernas läs och skrivutveckling går framåt.

Vi arbetade på i matteboken och arbetade med bland annat talen 13, 14 och 15. Addition och subtraktion inom talområdet 0-20. Övade på apparna Räknetornet och Zcooly. Vi började även använda en ny matteapp som heter Vector. När eleverna använder Vektor anpassas deras lärande utefter deras egen förmåga.  När vi övar så förbättras elevernas arbetsminne och de får en förbättrad förståelse för tal. Vi kommer att arbeta med Vektor 4-5 gånger i veckan på matematiklektionerna,

När vi hade programmering på schemat fick eleverna ett nytt uppdrag och skulle med hjälp av ett koordinatsystem. Vi fick lära oss hur man använder ett koordinatsystem och vad en x och y axel är. Vi kommer at fortsätta träna på detta denna vecka.

Den här veckan kommer vi att starta med NTA lådan fast eller flytande på en lektion i veckan när vi har NO och då kommer eleverna få ta del av många roliga och lärorika experimnet.

Krya på er!

Krya på er hälsar vi alla sjuklingar.

 

Mvh Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *