V.49

Hej allihopa!

Veckorna går fort och nu är det snart dags för ett välbehövligt jullov. Eleverna fick räkna ut idag hur många dagar det är kvar till julafton, 16 stycken till elevernas förtjusning. Av dessa är det åtta stycken skoldagar. Många elever börjar bli trötta och vi har pratat mycket om arbetsro och vad som är ok i klassrummet och inte. Eleverna har fått tänka efter och komma med ett förslag på vad de själva kan göra för att bidra med arbetsro och att vi lär oss i klassrummet. Eleverna har fått med sig sitt förslag hem och lite annan info från mig om läget i klassrummet. Jag vill att ni mailar tillbaka till mig när ni läst lappen och pratat med ert barn.

Idag har vi firat Nobeldagen på skolan och det firade vi med en nobelsamling på morgonen tillsammans med flrskoleklasserna och 1B. Under veckan har vi lärt oss om Nobelpriset och Alfred Nobel, vi har skrivit ner det viktigaste tillsammans och det fick Succes från vår klass läsa upp på samlingen idag. Vi har även skrivit dikter under veckan och vi fick höra några från 1B under samlingen. Vi delade även ut ett litteraturpris som Anesa i vår klass, som är elevrådsrepresentant fick dra och dela ut. Det blev Tyson ifrån 1B som vann med sin dikt. När det var dags för lunch bjöds vi på Nobellunch av köket och god efterrätt. Lyxigt tyckte barnen =)

Under veckan har vi arbetat med bokstaven Ö som veckans bokstav och veckans bilduppgift blev att göra en ödla. Den nya läsläxan är sidorna 52-57. Läs så mycket de bara orkar så kämpar vi på och håller ut sista veckorna av terminen.

I matematik har vi fortsatt med addition och subtraktion och denna vecka har vi börjat öva på att använda tre termer i vår uträkning. Vi har även övat på 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 kompisarna.

Vi har fortsatt med våra teman Trafik och Vinter på So och No lektionerna. Vi kommer att fortsätta med det resten av terminen. Vi pratar även om julen och jultraditioner.

Nästa vecka firar vi lucia i skolan på onsdagen 13712. Vi kommer att få se förskoleklassernas luciatåg i matsalen på morgonen 8.10 så eleverna behöver vara på skolan senast 8.00 denna dag.

På torsdagen 14/12 kommer vi att ha gemensamt julpyssel på förmiddagen med förskoleklasserna och 1B.

Onsdagen den 20/12 är det julavslutning på kvällen. Vi startar 16.30 i klassrummet. Mer information kommer.

Trevlig helg!

Önskar Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *