V.49

Hej på er!

Nu är det inte många veckor kvar till jullovet. Skönt tycker eleverna som börjar bli riktigt skoltrötta. Denna vecka har vi börjat räkna ner dagarna till jul på olika sätt genom adventskalendrar och uppgifter. Vi har tänt det första ljuset i adventsljusstaken och har två julkalendrar, en från friends snällkalendern och en matematikkalender från Prima.

Eleverna får turas om att öppna dagens lucka i snällkalendern och läsa dagens uppdrag. Under veckan har det bland annat varit Sprid ditt leende, Berätta vad du tycker är svårt och Göm en överraskning. Eleverna får arbeta med uppdragen på olika sätt och skrev tillexempel små överraskningslappar med positiva meddelanden till någon när uppdraget var Göm en överraskning. Kanske fick ni en gömd lapp hemma någonstans? 

Matematikkalendern öppnar vi sista lektionen på dagen och där får barnen lösa en matematikuppgift och öva på problemlösning. Eleverna får lösa en del uppgifter enskilt och en del i grupp. Ett uppdrag var att räkna ut hur många biljetter som sålts om Milton hade sålt för 80 kr då vuxenbiljetterna kostade 20 kr och barnbiljetter 10 kr. Då fick eleverna arbeta i små grupper och tillsammans komma fram till en lösning. Kul tyckte eleverna som upptäckte att det fanns flera lösningar och inte bara ett rätt svar.

Vi har fortsatt med vårt sagotema och sett ett nytt avsnitt av sagomatten. Eleverna har fått göra en planering för en saga/berättelse som de kommer att få rita bilder till och spela in. Vi har arbetat med resan till skatten och en ny läsläxa samt uppgifter och övningar i arbetsboken.

I matematikboken har vi fortsatt med uppställning och denna vecka prövat på uppställning och växling.

I SO och NO har vi arbetet med vintern och högtider. Vad kännetecknar vintern, vilka djur stannar och hur klarar de vintern. Varför firar man jul inom kristendomen och vart kommer en del tarditioner som adventsljusstaken och julkalendern i från? Eleverna har fått prata dela med sig om det de redan vet, sett filmer och gjort arbetsuppgifter. Vi kommer fortsätta med vintern och högtider fram till jul.

På måndag firar vi Nobel i skolan, vi bjuds på en lite finare lunch och eleverna får gärna klä upp sig om de vill.

Torsdagen den 13 december kommer vi att fira lucia i skolan genom att få titta på förskoleklassens luciatåg. 

Torsdagen den 20 december är det julavslutning på kvällen, 16.30-18, enligt tradition och det är obligatoriskt för alla elever att närvara. Vill man vara ledig måste en ledighetsansökan lämna in.

Eleverna fick i onsdags med sig en lapp hem med information som jag hoppas alla fått men skriver även här så att det når alla.

Jag berättade i onsdags för eleverna att jag kommer att sluta på Tingvallaskolan. Det har varit roligt och lärorikt att arbeta med era barn. Efter jul väntar nya utmaningar för mig på en skola i Knivsta. Rekryteringen är klar och när vårterminen börjar, 8 januari, kommer Sonja att ta över klassen. Sonja kommer och hälsar på klassen fredagen den 14 december. Lena och Liban fortsätter att arbeta med klassen tillsammans med Sonja. Tack för den här tiden och ett bra samarbete. Vi ses på julavslutningen!

Med vänliga hälsningar Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *