v.46

Hej allihopa!

Veckan började med skridskor för eleverna i ishallen. Rolig och härlig dag tyckte eleverna, Jag var tyvärr inte med då jag var hemma och vabbade. Eleverna blev väl omhändertagna av Veronica och Matilda.

Vi har arbetat med bokstaven Ii denna vecka. Eleverna har fått lära känna bokstaven på många sätt till exempel genom att forma bokstaven, tränat på bokstavens ljud och lekt olika ordlekar och gjort övningar i sin arbetsbok. Vi har läst i Huset på Alvägen och nya läsläxan är sidorna 36-40.

I matematik har vi fortsatt att arbeta med begreppet pengar och att räkna med addition och subtraktion. Nästa vecka kommer vi att göra ett test som hör till Favorit matematik och kap 2.

Under övriga tiden har vi arbetet mycket med tema Barnboksveckan, läst, lärt känna författare som Astrid Lindgren, Gunilla Bergström och Barbro Lindgren. Vi har tittat på avsnitt från Pippi och Alfons, ritat och skrivit om vår favorit bland barnboksfigurerna och mycket mycket mer.

Hur det gick på läsdagen och med läsutmaningen skrev jag om i förra inlägget och eleverna var så stolta över hur många sidorna de läst. Verkligen jättekul att se hur alla tog sig an läsutmaningen och läste så mycket de bara kunde! Som jag lovat fick eleverna en liten belöning för att de klarade utmaningen. Vi avslutade fredagen med popcorn, saft och sifferbingo =) Riktigt kul tyckte eleverna men lite svårt och jobbigt att inte alla kunde vinna på bingon. Vi kommer fortsätta köra sifferbingon fler gånger som till exempel övar oss på siffrorna och antalsuppfattning samt att vara en bra vinner och förlorare.

Trevlig helg!

Mvh Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *