v. 42

Hej alla föräldrar!
Vi har haft en bra vecka med många effektiva stunder av fokus och arbete. Vi arbetar fortfarande. mycket med dagliga rutiner och med reglerna i klassen samt hur vi är mot varandra. I måndags arbetade vi med känslan ledsen och kompisar på So och värdegrundstimmen. Vi tittade på en liten film om hur det kan kännas att vara ledsen och pratade om vad som kan göra eleverna ledsna. Eleverna fick sedan prata om hur man kan göra om en kompis är ledsen och hur vi gör varandra på bättre humör. Vi pratade om att en viktig regel är att vara mot andra som man vill att andra ska vara mot mig själv.
Veckans bokstav har varit Rr och eleverna har kommit på många ord som börjar på bokstaven. Det är roligt att se hur utvecklingen går framåt och att se hur eleverna kan skriva och läsa fler och fler ord. Vi har läst läxläxan, arbetat i arbetsboken men bokstaven och även på ipaden och där med bokstavståget. Nya läsläxan är sidorna 20-25. Kom ihåg att läsa 10-15 minuter per gång med eleverna och gärna varje dag. Det är viktigt att komma igång och bibehålla flytet i läsningen.
Vi gjorde fina lövrävar på bildlektionen och eleverna tyckte det var väldigt roligt. De sitter nu uppe i klassrummet.

Under veckan så har vi börjat att pratat om FN och barnkonventionen inför FN dagen på tisdag. Vi kommer att uppmärksamma dagen men en samling tillsammans med den andra ettan och förskoleklasserna. Då kommer vi att få höra eleverna berätta det de lärt sig om FN och barnkonventionen och sjunga sånger tillsammans. Vi har även gjort pyssel under veckan kopplat till FN och barns rättigheter, som tillexempel en fredsduva med fina och viktiga budskap på.
På matematiken har vi fortsatt att öva på och arbeta med addition och subtraktion. Vi har också haft utematte ett par lektioner denna vecka och då fått olika uppdrag kopplat till tallinjen 0-10 och begreppen lika många, färre än och fler än.
På tisdag är det drop in på fritids för de som går på fritids mellan 15-16.30. Välkomna med ert barn och pröva på olika aktiviteter som de får göra på dagarna =) Det bjuds även på fika.

Vill även påminna om föräldrarsamrådet på onsdag med frukost. Hör av er till Helena och meddela att ni kommer. Mötet är mellan 8-9.
Idag har vi påbörjat bedömning och avstämning i svenska utefter skolverkets bedömningsstöd för årskurs 1. Vi börjar med att titta på elevernas kunskaper i svenska och kommer sedan att fortsätta med matematik
Vi önskar alla en trevlig helg!
Med vänlig hälsning Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *