v.41

Hej alla föräldrar!

Ännu en vecka har svischat förbi och vi har hunnit med mycket.

Veckan började med att vi gick igenom en ny bokstav, Oo. Vi har arbetat med Oo på många olika sätt och bland annat lärt känna bokstavens ljud, skrivit och läst ord med Oo och lärt oss skriva sol, vov och Omega. Vi har även gjort övningar på ipaden och gjort fina ormar på bildlektionen.

Vi har arbetat med läsläxan i skolan och fått nya läsläxa. Denna vecka är det sidorna 16-19 som ska läsa. Ta med bok och läsprotokoll på måndag. Hjälp era barn att komma ihåg.

Under veckan på matematiken har vi repeterat addition och begreppen fler än, färre än samt lika många. Vi har också påbörjat ett nytt område i matteboken med subtraktion. Gjort övningar på ipaden och praktiskt övat på det vi gått igenom. Under de närmaste veckorna kommer vi att fortsätta att arbeta med addition och subtraktion och stärka begreppen inom talområdet 0-10.

På No har vi fortsatt att arbeta med hösten och lärt oss näringskedjor. Hur får djuren näring och mat, vad äter de. Många kloka tankar kom upp och vi lärde oss nya ord som växt, producent och konsument. Fråga gärna barnen om de kommer ihåg hur en näringskedja kan vara =)

I onsdags efter lunch fick jag gå hem för vab med min son, jag var även hemma på torsdagen. Klassen blev väl omhändertagna av Lena, Tessan och Martina. De fick bland annat arbeta rita sin drömskola och säga vad som var viktigast. Saker som vänner, böcker, att lära sig nya saker, matte och svenska kom upp.

De räknade med kastanjer och fick göra ett fint höstträd på NO tema hösten med Lena. Det sitter nu upp och pryder en av våra väggar i klassrummet.Så fint! Kika gärna in och titta.

Under veckan har vi börjat med ett nytt moment varje dag innan vi går hem, eleverna får tänka efter vad de lärt sig idag och skriva ner detta i sin lilla nya skrivbok. Lena så fint klätt in alla böcker till eleverna med fint papper och alla har sin personliga bok och är väldigt uppskattade av elevera. Se så fina de är:

 

Idag avslutade vi dagen med musik och dans =)

Trevlig helg!!

Mvh Maria och Lena 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *