v.4

Hej allihopa!

Denna vecka har bokstavsarbetet varit kring bokstaven Ff. Vi har bland annat ljudat, skrivit, lekt och ritat för att öva på bokstaven. Vi har tittat på ett avsnitt av livet i bokstavslandet och arbetat med bokstaven på ipaden och då skolplus.se.

Vi har läst sidorna 72-72 i Huset på Alvägen och det har eleverna fått med sig hem i läsläxa. Titta på läsprotokollet och fyll i hur många gånger ni hinner läsa igenom hela läsläxan och ge en liten kommentar.

I matematik har vi arbetat med att avsluta favorit matematik 1A och de flesta är på god väg. De sista sidorna handlar mycket om att öva på det boken har handlat om inom talområdet 0-12. Även ord och begrepp som större än , mindre än, färre och fler. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta smått med favoritmatematik B.

Vi har arbetat med positiva komplimanger på värdegrundstimmen och hur vi är mot varandra. Vi gjorde även självporträtt i 3D. Det var väldigt roligt tyckte eleverna och de går ofta runt och tittar på sina porträtt som hänger på väggen i klassrummet. Titta så fina de blev:

Vi har arbetat med samhället och regler på So. Varför behövs regler och lagar i samhället. Fråga gärna era barn vad de kommer ihåg.

Vi har arbetat vidare med programmering. Vi repeterade programmeringens grunder och såg avsnitt 3 av kodpedagogerna. Sen fick vi vårt andra uppdrag. Eleverna fick ett antal legobitar i dubbel uppsättning. De skulle sitta rygg mot rygg, en skulle agera programmerar och den andre dator. Den programmerande eleven ska konstruera ett bygge av legobitarna och sedan förklara för den andra eleven (datorn) hur bitarna ska sitta ihop. Roligt uppdrag tyckte eleverna, men lite svårt att förklara alla lägesord och hur man skulle göra på bästa sätt för att uppnå lika resultat.

Nästa vecka är det dags för simning på idrotten och vi har fått vår tid på måndag morgon/förmiddag. Så eleverna behöver ha med sig badkläder och handduk samt även gärna ett lås till skåpen i omklädningsrummen. Eleverna behöver även vara på skolan senast 9.00. Vi samlas då vid flaggstången och går upp till badet. Idrotten på torsdag kommer då att utgå.

Idag har alla elever fått med sig en lapp hem med tider för utvecklingssamtalen. Jag kommer även att lägga upp de här på bloggen. Om det skulle vara så att er tilldelade tid inte passar, byt i första hand med någon i klassen. Skulle det inte fungera ändå hör av er till mig så ordnar vi det.

Trevlig helg!

Önskar Maria och Lena

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *