v.39

Hej allihopa!

Så var skolveckan redan slut då det är studiedagar torsdag och fredag. Skolan är stängd och fritids öppet för de som anmält sig.

Eleverna börjar komma in i våra dagliga rutiner och arbetssätt mer och mer. Vi övar på koncentration och fokus mycket under dagarna. Denna vecka var ett av våra mål som vi övade lite extra på Att lyssna och kunna ta en instruktion. Vi har under måndag till onsdag arbetet med bland annat veckans bokstav i svenska som var A denna vecka. Det har vi övat på genom att lyssna på hur A låter, skriva A, läsa ord som innehåller A, haft ordjakt på A och mycket, mycket mer. Vi har läst om Emma och Larry i vår läsebok Huset på Alvägen och fått ny läsläxa till på måndag. Denna gång är det sidorna 8-11 som ska läsas. Läs för en vuxen 10-15 min varje vardag och ta med boken tillbaka på måndag så att vi kan gå igenom läsläxan och arbeta med boken i skolan.

I matematik har vi hunnit med att arbeta med talet 4 och 5 samt övat lite mer på addition inom talområdet 0-5. Vi har bland annat fått öva på att skriva siffrorna i vår mattebok och i vårt sifferhäfte. Vi har också också lärt oss om 4 kompisar och 5 kompisar.

I No har vi fortsatt att prata om hösten och hur det ser ut i naturen på hösten. Vi har fått lära oss ett nytt ord, Klorofyll, och att det är Klorofyll som gör att löven är gröna. Sen har vi pratat om vad som händer på hösten med löven och varför de faller ner. Fråga gärna era barn om de minns varför? =)

I So har vi haft värdegrundstimme och pratat om känslan Arg, vad som gör oss arga och vad man kan göra om man blir arg. Vi pratade också om vad vi kan göra för att göra någon glad =) Eleverna kom med många intressanta tankar och idéer.

Sista timmen idag hade vi en ipad lektion tillsamman med Jessica, skolans IKT pedagog. Vi fick titta på en nya app, Pet Bingo, som ska hjälpa oss att öva på olika räknesätt i matematiken. Vi pratade även om hur vi ska ta hand om våra ipads. Nästa vecka kommer vi prata mer om detta samt vilka regler som gäller för att vi ska kunna använda ipaden som en lärplatta och tillgång i undervisningen. Ni som inte lämnat in kontrakten än måste göra detta på måndag så att eleverna får använda sin ipad nästa vecka.

På höstlovsveckan, v 44, är både skola och fritids stängt måndagen den 30/10. Alla elever är lediga då. Resten av veckan är fritids öppet men det är lov från skolan hela veckan.

 

Nästa vecka

Måndag Tag med läseboken till skolan igen.

Tisdag Ny läsläxa, ta med boken hem och läs 10-15 minuter varje vardag tillsammans med en vuxen.

Torsdag Idrott tag med ombyteskläder och handduk.

Ha en fortsatt skön vecka och trevlig helg!

Mvh Maria och Lena

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *