V.38

Hej alla föräldrar!

Veckan började med att eleverna fick gissa veckans bokstav som var Ss. Vi kom på ord enskilt och i par på S. Väldigt många ord fick vi ihop. Vi har fortsatt att arbete med Ss under veckan på olika sätt genom övningar och uppgifter.

I måndags var vi i simhallen vilket var vädligt populärt bland eleverna och vi fick en trevlig stund med vattenträning och lek.

Vi har under veckan fått lära oss om begreppen lika många och addition i matematiken. Arbetet med begerppen i matteboken samt genom olika övningar och lekar. Vi har även övat på att skriva siffrorna 1-3 så fint vi kan.

Under veckan har vi startat ett nytt temaområde i NO – hösten. Vi har bland annat pratat om varför det finns årstider och hur det ser ut i naturen när det blir höst. Eleverna har fått göra fina höstlöv med silkespapper som vi laminerat. De sitter nu uppe på fönstren och ”lyser” upp så fint. 

Vi vill påminna om att lämna in det kontrakt vi lämnat ut under veckan för användning av ipad på skolan. Vi kommer att börja arbete med ipdas nästa vecka och eleverna behöver ha sitt kontrakt påskrivet för att arbete med sin ipad.

Nästa vecka:

Måndag – Läsläxa, ta med boken till skolan.

So och värdegrund

Tisdag – Ny Veckans bokstav, fortsätter med Addition i matematiken och tema hösten på No. Ny läsläxa skickas hem. Läs 10-15 min tillsammans med en vuxen varje vardag.

Onsdag – Sv – Arbetar med veckans bokstav, Ma – Addition siffran 4. So – tema Om skolan

Torsdag- Studiedag – skolan stängd och fritids öppet för de som anmält behov av omsorg.

Fredag – Studiedag – skolan stängd och fritids öppet för de som anmält behov av omsorg.

 

Trevlig helg!

Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *