V.37

Hej alla föräldrar!

Det var trevligt att se så många av er på utvecklingssamtalen i tisdags och vi ser fram emot de samtal vi ska ha nästa vecka. Det är roligt att se hur eleverna lever upp och tycker det är roligt att visa sina böcker och arbeten. De blir väldigt stolta och glada.

Ännu en skolvecka har svischat förbi och vi har hunnit med mycket. Veckans bokstav har varit E. Vi har bland annat arbetet med bokstaven i huset på Alvägens läsebok och arbetsbok, läst och övat på att skriva E. Sökt efter ord på E samt sett lärprogram om bokstaven som exempelvis Livet i bokstavslandet och Bästa bokstaven. Vi har även sjungit alfabetssånger som tillexempel alfatbetsmagnet med gåspennan som finns att hitta på youtube.

I matematiken har vi gått igenom och arbetet med begrepp som fler, färre och lika många. Vi har gjort övningar i matteboken men även övat praktiskt på begreppen genom lekar och övningar. Här är några bilder från utematematik med begreppen fler, färre och lika många.

I NO ( Naturorientering) har vi fortsatt på temat sortering och olika material. Eleverna var ute förra veckan och plockade skräp i varsin påse som de denna vecka har fått träna på att sortera i vår lilla återvinningsstation/sopstation.   Fråga gärna barnen vad de lärt sig. 

I SO ( Samhällsorientering) har vi påbörjat ett område som handlar om I skolan och tar bland annat upp varför vi går i skolan?, Vem bestämmer i skolan? Och Vi får också bestämma. Vi gick igenom hur ett klassråd ska gå till och vi valde elevrådsrepresentant för denna terminen och vi valde genom att rösta. Ifrån 1A kommer det att vara Anesa som får ta med sig frågor och åsikter från klassen till elevrådet som är en gång i månaden.
I onsdags hade vi skoljoggen som var uppskattad av både elever och vuxna. Tillsammans sprang 1A ihop 106 varv =) Bra jobbat!!

Nästa vecka: På måndag 18/9 kommer vi att ha idrott med Tessan och få gå till simhallen och simma. Ta med badkläder och handduk. De elever som vill får gärna ta med sig en liten smörgås eller frukt att äta på förmiddagen då vi kommer att äta senare lunch när vi kommer tillbaka från simningen.

Onsdag är det dags för andra halvan av klassen att ha utvecklingssamtal. Välkomna!

Trevlig helg!

Maria och Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *