v.23

I måndags fick vi en härlig avslutning på vårt tema yrken med en trevlig och lärorik dag ute på räddningsskolan. En väldigt spännande dag tyckte eleverna och väldigt kul att få se och pröva så många olika övningar. Vi fick först börja med lite teori och lära oss tillexempel vad man ska göra om det börjar brinna:  1. Rädda 2. Larma 3. Släck

Eleverna fick sedan pröva på att leta efter en docka, två och två, i mörka rum. Spruta vatten med brandslang och släcka en liten eld med brandsläckare. Vi fick även se vad som kan hända med en kastrull med olja som bröjat brinna om man försöker släcka med vatten istället för att kväva elden. Sist på dagen fick vi åka med i en brandbil och titta på hur den fungerar. Väl tillbaka på skolan var eleverna väldigt nöjda men trötta. Fråga gärna era barn vad de tyckte var bäst med dagen. Dagen efter i skolan skrev vi alla om utflykten till bilder från dagen.

Under veckan har vi fortsatt att arbeta klart med arbeten och områden vi påbörjat. Arbetat med geometri i matematiken och övat på addition och subtraktion på ipaden. Nästa vecka behöver eleverna ta med sig en papperskasse så vi kan tömma lådor och ta hem arbeten från årskurs 1. Glöm inte att lämna tillbaka läseboken Huset på alvägen nästa vecka om ni inte redan gjort det!

På torsdag 14/6 är det dags för skolavslutning mellan 8.15 till ca 10.00. Vi börjar på gården med en gemensam cermoni tillsammans hela skolan. Ni är varmt välkomna, bjud gärna med mor- och farföräldrar. Eleverna sitter klassvis med sina lärare under cermonin och föräldrar och mor-och farföräldrar står bakom. Efter det gemensamma programmet går vi till klassrummet där eleverna kommer framföra en sommarsång och så önskar vi varandra glad sommar. Om det finns någon som kan tänka sig att baka något litet till en gemensam fikabuffe skulle eleverna bli väldigt glada. Hör av er till Maria eller Lena om ni vill baka, maria.thiveos@edu.sigtuna.se

Lämna det ni bakat dagen innan så vi kan förbereda inför skolavslutningen.

När skolavslutningen är slut startar sommarlovet och fritids är öppet för de som anmält sig. Jag kommer vara med en kort stund i klassrummet, jag kommer sedan att avvika då min dotter har sin avslutning i årskurs 6.

Sista skoldagen gör vi något mysigt tillsammans i klassen och kommer att titta på brännsbollsmatchen mellan eleverna i årskurs 6 och lärarna.

Trevlig helg!

Maria & Lena