V.2 och V.3

Hej alla barn och föräldrar!

Vårterminen har börjat och det känns skönt. Förra veckan var kort men barnen fick mycket gjort. Vi styrde upp nya klassregler och gick igenom vad vi ska göra fram till sportlovet. Det var en bra vecka och barnen skötte sig och arbetade med saker och ting de inte har hunnit med.

Fram till sportlovet arbetar vi med följande:

Matte: vi ska börja arbeta med matteboken 3b, innan dess ska vi börja arbeta med division, omkrets och area.

Svenska: läsförståelse olika genre och träna inför nationella provet. Skriva texter och träna på meningsuppbyggnader och ordklasser. Fokusera på nya begrepp. Vi kommer även börja arbeta med en ny lärobok som heter Zick Zack.

Engelska: fokusera mer på engelska denna termin. Vi arbetade inte mycket med engelska förra terminen. Vi är i kapitel 5 i arbetsboken och kommer fokusera mer på engelska denna termin.

NO: vi ska arbeta med NTA som handlar om förändringar.

SO: Forntiden fram till sportlovet.

OBS!

Idrotts kläder tisdagar och fredagar väldigt viktigt.

Problemlösnings läxa i matematik får barnen varje måndag och ska lämnas in på onsdag. De ska redovisa hur de har tänkt. Fram till sportlovet efter sportlovet blir det skrivläxa.

Viktigt!
Utvecklingssamtal börjar V.7 torsdag den 13/2 från 13:00- 19:00.
Vill man boka tider innan eller tiden den 13/2 kan man gärna höra av sig till mig via telefon 0707408051. Jag är flexibel och kan ta efter skoltid tisdag, torsdag och fredag.

På torsdagar slutar barnen 13:20.

Hada