v.17

Hej alla föräldrar.

I måndags firade vi världsbokdagen genom att prata om författare, läsa lite extra och göra egna som bilder/sagoböcker. Eleverna fick rita bilder och skriva text till, göra fina omslag med tapet eller bilder. Eleverna tyckte det var väldigt roligt och vi kommer att fortsätta på sagotemat under terminen.

Den här veckan har vi arbetat med Skolverkets bedömningsstöd för åk1 väldigt intensivt. Vi har börjat med den muntligt delen i matematiken, en skriftlig del och läsning i svenska. Vi har några moment kvar som vi fortsätter med nästa vecka.

Vi har också läst i vår läsebok och arbetat med bokstaven X/x. Ny läsläxa har skickats hem och det är sidorna 114-115 som ska läsas. Eleverna har också fått med sig intervjuläxan som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Ska bli så spännande att få höra allas redovisningar.

Från och med nästa vecka börjar en ny lärare hos oss i ettans arbetslag. Hon heter Ninorta och vi kommer då att vara tre lärare för två klasser, tillsammans med fritidspersonal och resurs. Detta som en del i lådstadiesatsningen. Ninorta kommer att börja i 1B.

Veckan har avslutats med ”Håll Sverige rent” där vi alla i skolan har städat lite extra inne i vårt klassrum och ute i hallen. Eleverna har också varit ute och plockat skräp på skolgården och runt omkring vår paviljong. Det hela avslutades med lunch ute på skolgården. Korv med bröd serverades av matpersonalen.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Mvh Maria och Lena

Några viktiga datum:

30 april – 1 maj är lovdagar och skolan är stängd. Fritids har öppet på måndag.

8 maj – fritidshemmets dag.

8 maj – föräldrasamråd och Trivascafé i konferensrummet kl. 17.30-19.00. Det ligger en inbjudan och mer information om detta på bloggen.

10 – 11 maj är lovdagar och skolan är stängd. Fritids har öppet på fredag.

6 juni – Sveriges nationaldag. Skola och fritids är stängt.

14 juni – Skolavslutning på skolgården mellan ca kl. 8.00 – 10.00.