V.16

Hej allihopa!

Veckan har bara svischat förbi och det är fredag igen.

Vi har jobbat på i veckan med problemlösning i matematik inom talområdet 0-20. Vi har även stämt av vad vi har lärt i i kap 2 och då gjort ett litet test i matteboken. Vi har även pratat måttenheter och volym på en matematiklektion. Vad betyder dl, msk och tsk? Hur läser man ett recept? Eleverna fick baka chokladbollar och praktiskt använda de olika måtten och läsa receptet. Väldigt roligt sätt att ha matematik tyckte eleverna. Chokladbollarna kommer att säljas på fritidshemmetsdag den 8 maj.

I svenska har vi arbetat med bokstaven Cc. Vilket eleverna tyckte var en lite knepig bokstav då den kan låta på flera sätt och det var svårt att veta om ett ord börjar på C eller S. Vi har övat på att skriva bokstaven, skapat ord och läst. Till läsläxan gjorde vi läskort för att öva på vår läsförståelse. Ny läsläxa skickades hem i tisdags. Läs mycket och ofta. Vill eleverna även läsa en annan bok/text efter man läst läsläxan några gånger. Uppmuntra och håll i läsningen. Låna gärna nya böcker på biblioteket. Där kan man få väldigt bra hjälp med roliga och intressanta böcker som passar barnens nivå.

Vi fortsätter att läsa 10-15 minuter varje norgon i skolan och eleverna får även berätta eller skriva någon mening om vad de har läst. Så härligt att se hur deras läsning går framåt.

Vi har pratat vårtecken och skapat tillsammans denna vecka med hjälp av våra händer. Resultatet blev två stora fina tussilago som sitter på vår vägg i klassrummet. Eleverna fick här öva på bland annat samarbet och sin finmotorik.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Mvh Maria och Lena

Påminnelse om lovdagar framöver och skolavslutning:

Må 30/4 – lovdag från skolan, fritids öppet

Tis 1/5 – lovdag från skolan, fritids stängt

Tors 10/5 – lovdag från skolan, fritids stängt

Fre 11/5 – lovdag från skolan, fritids öppet

Ons 6/5 – lovdag, fritids stängt

Skolavslutning Torsdag 14 juni

Meddela fritids ditt barns vistelse tider.