v.13

Hej allihopa!

Så var denna kortvecka slut och påskledigheten är här. Välbehövligt för många elever som varit trötta senaste veckan. Vi har haft en bra vecka och hunnit med mycket och haft många tillfällen med fokus i klassrummet. Vi har haft lite fokus på högtider under veckan och pratat om påsken som ska firas för många under veckan. Vi har pratat om att det är en kristen högtid och att den kan firas lite olika. Sett filmer om påsken och om varför påsken firas.  Vi har även övat på att skriva och komma ihåg fakta om påsken och skrivit påskord på ”ägg” som nu sitter uppe i vår hall. Vi har påskpysslat och gjort fina hälsningskort.

Under veckan har vi inte arbetet med någon ny bokstav utan fokuserat på att arbeta klart med de bokstäver vi haft under ettan. Eleverna har fått tillfälle att gå tillbaka i arbetsboken och slutföra sånt man inte hunnit med eller inte gjort då man varit sjuk eller borta.

Vi har arbetat med läsläxan i skolan och pratat kring texten och vad som händer i kapitlet, tagit upp svåra ord och pratat kring bilderna. Eleverna har fått en ny läsläxa som ska läsas till måndagen efter påsklovet. Glöm inte att skicka med boken tillbaka så att eleverna kan arbeta med läsläxan i skolan och frågor kring denna. Eleverna läser varje morgon för att öva på sin läsning och få en bra start och fokus för dagen. Eleverna får gärna ta med sig en bok till skolan som de tycker om och skulle vilja läsa som ”bänkbok”.

Vi skickade hem en ny läsbingo över påsklovet som är frivillig att göra men för de som fyller i hela brickan och lämnar in i tid väntar en lite belöning.

I matematiken jobbar vi vidare med tiotalsövergångar och övar både i matteboken och genom övningar och färdighetsträning på ipaden.

När vi arbetade med programmering denna vecka fick eleverna prova på att använda appen A.L.E.X. Där man ska styra en robot steg för steg genom att ge rätt kommandon, programmera roboten rätt. Lite klurigt men kul tyckte eleverna. När vi använder A.L.E.X övar vi på problemformulering, logiskt tänkande, analysförmåga, mönster och att utvärdera.

Vi önskar alla en härlig påsk och skönt påsklov!

Mvh Maria och Lena