V.11

Hej allihopa!

Idag fick vi en trevlig förmiddag i kulturum och fick njuta av en spännande och rolig föreställning, kulturskolans ”Uppfinnarverkstad”. Vi fick sjunga med i sångerna som vi tränat på i klassrummet och sen bjöds det på ett hemligt nummer där vi lärare fick gå upp och sjunga för alla elever =) Eleverna var en väldigt bra publik!

Under veckan så har vi arbetat med bokstaven Yy. Lyssnat på sagor och texter med bokstaven och kommit på ord som innehåller börjar på y eller innehåller bokstaven, Detta gör vi genom att först tänka själva några minuter vilka ord man kan, sedan i par och därefter alla tillsammas i helklass, EPA. Vi har arbetat med att beskriva ord med hjälp av appen charader från barnkanalen även denna vecka och kommer fortsätta för att öva på att beskriva ord och bilder för någon. Den som håller i ipaden och ska gissa får inte se ordet =) Språkutvecklande för eleverna och väldigt roligt tycker de. Pröva gärna hemma.

Vi har även arbetat med veckans bokstav och yrken på So. Där har vi fått veta mer om vad en brandman/brandkvinna gör och vad man gör om man arbetar som bonde. Vi kommer fortsätta med fler yrken och eleverna arbetar även vidare med yrken på fritids. Denna vecka har de fått vara med och intervjua någon som arbetar på skolan.

Läsläxan har vi läst och pratat om, denna veckan har även eleverna fått svara på frågor om kapitlet genom läskort som hör till läseboken. Nya läsläxan är sidorna 96-99. Läs mycket tillsammans minst 10 minuter om dagen och tänk på att boken måste vara med i väskan tillbaka till skolan på måndag.

I matematik har vi arbetat på med problemlösning och påbörjat området med tiotalsövergång i matematikboken. Vi övar även genom övningar på ipaden som finns till matematikboken digitalt. Vi har hunnit med tre vektor pass denna vecka och då fått öva på förmågan att se mönster, taluppfattning och addition.

När vi hade vår värdegrundstimme i veckan pratade vi om hur vi kan bli bättre på att lyssna på kompisar så att alla kan vara med och bestämma och få sin vilja hörd. Vi övade på samarbet genom ”tillsammansmålning” där det var viktigt att lyssna på allas viljor och dela upp arbetet med målningen.

I onsdags hade vi vår rektor Helena på klassrumsbesök och hon blev väl mottagen av våra elever =)

Nästa vecka är det studiedag 21/3 skolan är stängd och fritids är öppet för de som anmält sig och har ett behov.

Trevlig helg!

Mvh Maria och Lena