Terminens första veckobrev

Hej på er!

Så har första skolveckan gått och det var väldigt kul att se alla i måndags igen! Vi ser fram emot en lärorik och spännande termin med era barn i 2A! Välkomna till höstterminen 2018!

Den här veckan har fokus legat extra mycket på arbete med värdegrund och att vi ska trivas tillsammans i klassrummet.

Vi har pratat om vilka trivselregler eleverna vill ha i klassrummet och varför. Hur vi ska vara mot varandra för att kunna fokusera och må bra. Efter ett långt sommarlov behöver vi även öva på hur vi kan fungera i större grupp igen =) Så vi har repeterat morgonrutiner och lektionsrutiner.

Vi har arbetat med olika lära känna lekar och övningar och eleverna har fått berätta mer om sig själva och gjort fina ”tittut-böcker” som står i klassrummet. Vi har haft ett uppdrag under veckan där vi ska säga hej till så många på skolan som möjligt och skrivit hej på alla språk som pratas i klassen.

På bildlektionen gjorde vi ett akvarium där eleverna har gjort varsin fisk som motsvarar oss alla i klassen. Vi pratade om att vi är som fiskarna i det akvariumet, vi är olika och ser olika ut men här i vår klass arbetar vi tillsammans för att må bra och nå målen. Vi pratade om innebörden av det och eleverna hade väldigt kloka tankar och ideer.

Texten ovanför akavriet står på engelska och då kom vi in på att denna termin ska vi ha engelska en timme i veckan. Vilket eleverna tycker ska bli jättespännande. Vi har tjuvstartat lite och sett ett avsnitt av ett engelskt läroprogram och gjort rörelser efter engelska sånger och rörelserpauser med Gonoodle. Fråga era barn vad det är =)

Nästa vecka går vi efter schemat som vi skickade hem. Start och sluttider gäller. På onsdag kommer vi att ha idrott i helklass då vi ska gå och simma på torsdagen. Så tag med kläder för uthomhusidrott på onsdag och badkläder till torsdagens simning. Vi vill påminna om att alla papper som ni fick hem som skulle fyllas i behöver ni lämna in senast måndag.

Viktiga datum!

29/8 Utomhusidrott grupp 1 och 2

30/8 Simning i simhallen

4/9 Föräldramöte 18-19.30

5/9 och 11/9 elevledda utvecklingssamtal. Tider och mer info kommer.

6/9 Fotografering

Trevlig helg!!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *