Nationella läsdagen och utmaningen…..

Hej allihopa!

Hela denna vecka är det barnboksveckan och vi har uppmärksammat barnböcker och olika författare genom lite olika aktiviteter varje dag. Några barnbokskaraktärer har flyttat in i klassrummet och eleverna har fått höra och titta på några sagor. Som Alfons, Pippi och Emil.

Idag är det nationella läsdagen och det har vi firat med att läsa extra mycket under dagen och eleverna fick en utmaning av mig imorse. De skulle försöka läsa så mycket de bara kunde under de två tillfällen vi skulle ha läsning under dagen och försöka komma upp i mer än 500 sidor tillsammans. Eleverna tyckte det lät väldigt mycket men antog utmaningen med god vilja. Alla fick läsa på sin egen nivå och efter förmåga, det lästes böcker med allt från ett par ord per sida till Astrid Lindgren klassiker och kapitelböcker. Väldigt roligt att se hur alla kämpade på och gav sitt bästa. För varje sida de läste i sin bok fick de göra en stjärna i sitt protokoll. Sista tillfället för läsning på dagen gjorde vi det extra mysigt i klassrummet och visade en sprakande brasa på projektorn och eleverna fick läsa vart de ville. Vid slutet av dagen och lämnade alla in sina papper med stjärnor och jag räknade ihop resultatet.

Eleverna läst tillsammans 1148 sidor =) Så kul!!! De klarade utmaningen med råge! Grattis till alla i 1A. Imorgon väntar en överraskning under slutet av dagen.

Här kommer några bilder från dagen:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *