Månadsblad

Månadsblad från Jessica

Hej på er!
Nyss skrev jag att sköna maj var här och nu är maj snart slut. Solen skiner idag i alla fall och jag hoppas ni precis som vi passar på att vara ute och njuta av solens varma strålar.
Snart är detta läsår slut och eftersom jag inte kommer att träffa er på skolavslutning som vanligt i år kommer här också min sommarhälsning. Det här året har betytt både djupa dalar och höga berg. Den djupa dalen är förstås Corona och allt vad det har ställt till med. Inte bara sjukdom och sorg utan stor dos oro från alla håll. Vi på skolan har gjort allt för att både följa alla de riktlinjer som finns men också för att försöka få vardagen att förflyta så normalt som möjligt. Vi har jobbat tillsammans och jag känner att vi blivit än mer stärkta i vår team-känsla som finns på Tingvallaskolan. Vi stöttar varandra och har fullt fokus på vårt arbete för att vi alla vill samma sak: att skapa den bästa tänkbara skolan för era barn. Mitt första år som rektor har varit ett fantastiskt år. Anledningen till detta är ni vårdnadshavare och det fina samarbete vi har, era härliga ungar som glada kommer in på kontoret för att prata lite eller bara få en kram och den underbara personal som jobbar på skolan. Jag är stolt över allt vad Tingvallaskolan står för, stolt över att få jobba här och stolt över att kunna säga att vi aldrig ger oss utan alltid strävar efter att bli bättre, och bättre och bättre. Jag har sagt det förr men hjärta och engagemang det finns det i överflöd på Tingvallaskolan. Så trots att det avslutas på ett minst sagt tokigt sätt så har detta år förhoppningsvis inte bara lärt mig massa nytt utan även er och era barn. Vi har blivit ännu mer flexibla, vi har testat nytt och vi har tänkt nytt. Allt detta berikar, trots att anledningen till detta inte är den vi önskat. Man kan välja att se saker på flera sätt, jag väljer att ta med mig allt positivt som skett och allt jag lärt mig, och hoppas nästa år blir minst lika givande. Tack för ett annorlunda men ljuvligt läsår!
När era barn återvänder efter sommaren är vi ännu lite närmare en ny skola. Som ni märkt är vägen inte densamma längre utan de bygger för fullt. Mer kommer det att bli och vägen in till skolan kommer att stängas av för biltrafik under en tid när nya ledningar dras och vägen leds om. Detta gör att ni kommer att få lämna era barn till fots under tid för att underlätta detta och även förhindra olyckor. Vi ber om ert överseende och er hjälp med detta. Stort tack!

En sak till som är annorlunda för era barn när de kommer tillbaka är att det går i en klass högre. Alltid lika spännande att växa och få ta sig an nya utmaningar såklart men också lite pirrigt och nervöst. För några klasser innebär det ny lärare och för vissa kommer man arbeta tillsammans nästa år också, hur det än blir så kommer vi alla försöka se till att det blir ett bra år med många nya kunskaper för era barn och med lika stort fokus på trivsel och trygghet som tidigare. Vi hoppas kunna mötas alla på skolgården när vi börjar igen i augusti men som det ser ut nu får vi mötas vi på skolan och be vårdnadshavare stanna hemma. Håll utkik på vår hemsida, detta kan såklart ändras. Skolstart blir måndagen den 17/8 kl 10:00 på skolgården.
Med det sagt vill jag till sist önska er alla en fantastisk sommar. Vi ses igen i augusti då vi hoppas på att ha fått njuta av en sommar med sol och värme, glädje och gemenskap om än på distans och massa massa glass.
Hälsningar från rektor Jessica

• Skolavslutning onsdag 10/6 kl 8:30-10:00 i respektive klassrum endast elever och personal på skolan den dagen.
  • Skolstart måndag 17/8 kl 10:00 på skolgården, endast elever och personal.