Läsläxa, julkalender och Nobel

Hej allihopa!

Idag har alla fått med sig ny läsläxa hem, vi glömde bort att skicka hem igår..Denna gång ska eleverna läsa sidorna 52-57. Läs mycket och ofta så att läsningen för alla kommer igång och bibehålls.

Varje dag så öpnnar vi vår egna julkalender i klassrummet och Friends snällkalender som jag skrev om i veckobrevet. Vi har fått fler uppdrag denna vecka som att le mot de man möter- ett leende smittar och att önska alla du träffar en bra dag.

 

 

 

 

 

Vi ser även på en gammal julkalender från 2011 som heter Tjuvarnas jul. Väldigt spännande tycker eleverna.

Den 10 december är det Nobeldagen och det kommer vi att fira på skolan på fredag den 8/12. Vi har pratat om Alfred Nobel under veckan och varför Nobelpriset delas ut. Vilka kategorier som finns och lite kort om uppfinningar. Eleverna har fått skriva värdegrundsdikter/fredsdikter och försöka komma på en ny uppfinning. På fredag kommer vi att ha en Nobelsamling tillsammans med 1b och förskoleklasserna där vi kommer att dela ut ett litteraturpris till någon av de som deltagit i att skriva dikter. Spännande! Även ett pris för uppfinningar kommer att delas ut i ettan. Dagen till ära får man gärna klä upp sig lite extra om man vill och vi kommer att bli bjudna på fin lunch i matsalen.

God kväll! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *